Υπό πλήρη έλεγχο και η πυρκαγιά μεταξύ Λυμπιών και Ψευδά
19:12 - 30 Μαΐου 2022

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε γύρω στις 16:30 η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση μεταξύ των Κοινοτήτων Λύμπια – Ψευδά, αφού έκαψε έκταση 10 εκταρίων από ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση και σκουπίδια, ενώ η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:46 στο Καλό Χωριό Λάρνακας κατασβέστηκε πλήρως αφού έκαψε ένα εκτάριο από ξηρά χόρτα και αποκαλάμες και κατέστρεψε δύο ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.
Κατοικίες που κινδύνευσαν από τη φωτιά στο Καλό Χωριό προστατεύτηκαν από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και συγκεκριμένα από δύο πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λάρνακας, διευκρίνισε.
Αναφορικά με τη φωτιά μεταξύ των Κοινοτήτων Λύμπια – Ψευδά, ο κ. Κεττής είπε πως τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο και πως στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για την πλήρη κατάσβεση.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Λύμπια επιχείρησαν, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, 5 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς της Λευκωσίας, 1 πυροσβεστικό όχημα της ΕΜΑΚ και 1 της Υπαίθρου Αθηένου, 2 οχήματα από το Τμήμα Δασών και 1 από τη Φορητή Μονάδα του Ταμείου Θήρας. Επιχείρησαν επίσης 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών.
Ο κ. Κεττής ανέφερε τέλος πως τα αίτια που προκάλεσαν και στις δύο περιπτώσεις τις πυρκαγιές διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
- Διαχειρίσημη η πυρκαγιά στα Λύμπια, υπό πλήρη έλεγχο στο Καλό Χωριό
- Πυρκαγιά μεταξύ Λυμπιών και Ψευδά-Οκτώ οχήματα και δύο εναέρια στη μάχη