Κραυγή Ζελένσκι στην ΕΕ-Παιδιά και άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ των πακέτων κυρώσεων

Το συντομότερο υιοθέτηση του έκτου πακέτου μέτρων ζήτησε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης κατά την έναρξη της έκτακτης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως οι κυρώσεις είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και πως μεταξύ του πέμπτου και του έκτου πακέτου έχουν σκοτωθεί πολλά παιδιά και άμαχοι.

Η παρέμβαση Ζελένσκι, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια οι ηγέτες ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις τους, οι οποίες αφορούν γενικότερα την κατάσταση στην Ουκρανία και την απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς όμως απαραίτητα να μπαίνουν λεπτομερώς στο ζήτημα του έκτου πακέτου.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων αναμένεται πως οι ηγέτες θα περάσουν στο δείπνο, όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι αυξημένες τιμές ενέργειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Βομβαρδίζει τον Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει πως ανταποδίδει τα πυρά
Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη στο διυλιστήριο του Ριαζάν της Ρωσίας
Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Υπόθεση διαφθοράς ερευνούν οι Αρχές για την πυρκαγιά σε Β. Μακεδονία-Εγκαυματίες μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα
Αδιάκοπο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στην Υεμένη-Ζητούν από τους Χούθι να υποχωρήσουν
Για τερματισμό κυρώσεων και προμήθεια μαχητικών συζήτησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ ο Ερντογάν
Άνδρας έβαλε φωτιά σε γυναίκα μέσα σε τραμ στη Γερμανία-Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του
Πάπας Φραγκίσκος: «Αντιμετωπίζω μια δοκιμασία, είμαι στο πλευρό πολλών άρρωστων αδελφών»