Δηλώνει δικαιωμένος ο Χρύσης, βλέπει έδρες σε τιμή ευκαιρίας η Ξένια
13:11 - 03 Μαΐου 2022

Με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αντέδρασαν στην απόφαση του Εκλογοδικείου με την οποία το ΔΗΚΟ συνεχίζει να έχει 3 βουλευτές στη Λευκωσία, ο Χρύσης Παντελίδη και η Ξένια Κωνσταντίνου, η οποία είχε προσφύγει.
Με ομόφωνη απόφαση του Εκλογοδικείου, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να έχει 3 βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας (και 9 παγκύπρια), αναφέρει ο Χρύσης Παντελίδης.
«Ως εκ τούτου, συνεχίζω να είμαι βουλευτής σας. Ευχαριστώ θερμά τον δικηγόρο μου, Καθ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, όπως ευχαριστώ θερμά και όσες και όσους αγωνιούσαν μαζί μου, όλους αυτούς τους μήνες, και χαίρονται με τη χαρά μου, σήμερα», προσθέτει.
Από την πλευρά της, η Ξένια Κωνσταντίνου με ανάρτηση της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφερόμενη στην απόρριψη της αίτησης στο εκλογοδικείο, σημειώνει ότι ήταν μια αίτηση που στηριζόταν αφενός σε νομικά επιχειρήματα, η οποία κρίθηκε και η απόφαση του δικαστηρίου είναι απολύτως σεβαστή.
«Το πολιτικό όμως ζήτημα - που είναι και το πλέον σημαντικό- παραμένει να διαιωνίζεται και δυστυχώς δεν διαπιστώνω την απαιτούμενη πολιτική βούληση για να τροποποιηθεί ένας εκλογικός νόμος του οποίου οι πρόνοιες δεν αντικατοπτρίζουν στα αποτελέσματα της εφαρμογής του τη βούληση των πολιτών καθώς λίγοι παίρνουν έδρες σε "κανονική τιμή" και πάρα πολλοί, σε "τιμή ευκαιρίας"», προσθέτει.
ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΔΩ: Απορρίφθηκε η αίτηση της Ξένιας-Μένει στον Χρύση η έδρα της Λευκωσίας
