Εγκρίθηκε με άνεση από το Ευρωκοινοβούλιο ο διορισμός του Λευτέρη στο Ελεγκτικό Συμβούλιο

Με 549 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή του ΔΗΣΥ, Λευτέρη Χριστοφόρου για το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον διορισμό του πρότεινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Ανδρέας Κεττής, συνεχάρη θερμά τον κ. Χριστοφόρου για το συντριπτικό αποτέλεσμα που έλαβε.

Η μετακίνηση του κ. Χριστοφόρου αναπόφευκτα θα φέρει ανακατατάξεις στην ομάδα των Ευρωβουλευτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Νοέμβριο και ακολούθως αναμένεται ότι την έδρα του θα καταλάβει η Ελένη Σταύρου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευτέρης Χριστοφόρου, μαζί με τον Λουκά Φουρλά, συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης στις Ευρωεκλογές του 2019 και κατέλαβαν τις δύο έδρες του ΔΗΣΥ. Τρίτος με 20,901 ψήφους ήταν ο Νίκος Τορναρίτης και τέταρτη με 9,538 ψήφους η Ελένη Σταύρου. Ως εκ τούτου, πρώτος επιλαχών είναι ο κ. Τορναρίτης.

Πολλά έχουν, όμως, αλλάξει από τον Μάιο του 2019, με αποτέλεσμα σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΔΗΣΥ, ο κ. Τορναρίτης να μην επιθυμεί να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσει τη θητεία του κ. Χριστοφόρου, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του, οι οποίες αναγνωρίζονται και από την Πινδάρου. 

Η Ελένη Σταύρου, αντιθέτως, δεν είχε καταφέρει να επανεκλεγεί βουλευτής Λεμεσού στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 και δεν δεσμεύεται από αντίστοιχες υποχρεώσεις σε πολιτειακό επίπεδο. Ως εκ τούτου, αναμένεται να είναι διαθέσιμη να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να εκτελέσει τα καθήκοντά της ως ευρωβουλευτής.

Δειτε Επισης

Απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος-«Θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν»
Σε ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία μετά την άτυπη της Νέας Υόρκης ελπίζει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Στέλνει αεροσκάφη για βοήθεια στις πυρκαγιές στη Λεμεσό το Ισραήλ-Συνεννόηση Κόμπου με Σάαρ
Προχωρά με πλήρη κάλυψη των ζημιών από την καταστροφική πυρκαγιά η Κυβέρνηση
Εξέφρασε ετοιμότητα ο Τατάρ για παροχή βοήθειας μέσω Ηνωμένων Εθνών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς
T. Χριστοδούλου: Η βούληση του ΠτΔ αναγνωρίζεται τη διεθνή κοινότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
Συνεχίζει το προκλητικό του αφήγημα ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγουν οι Τούρκοι στρατιώτες»
Ζητά διάνοιξη διόδου των Κοκκίνων από τον Πρόεδρο ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς
Απαντά στον ΔΗΣΥ το ΕΛΑΜ για απόφαση Ανωτάτου για κάμερες-«Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί νοικοκύρης»
Ψήφισμα καταδίκης εισβολής από εκπροσώπους κατεχόμενων Δήμων της Κερύνειας στην Πρόεδρος της Βουλής