Θλίψη εκφράζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την απόφαση για τους μουσικούς

Θλίψη εκφράζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) να μην συμπεριληφθούν στην προκήρυξη διαγωνισμού για αγορά υπηρεσιών στα Μουσικά Σχολεία, τα ομαδικά μαθήματα της παραδοσιακής μουσικής και της χορωδίας.    

Σε κοινή ανακοίνωση οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι «η απόφαση αυτή, επηρεάζει και αποκλείει μουσικούς στα συγκεκριμένα προγράμματα, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι άλλο μέσα από την προκήρυξη, παρά το γεγονός ότι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στα πολλά χρόνια υπηρεσίας και απασχόλησης τους στα Μουσικά Σχολεία».

Οι ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ προτείνουν όπως επανεξεταστεί το ενδεχόμενο αναθεώρησης της απόφασης αυτής μέχρι την συνάντηση, που σύμφωνα με την ενημέρωσή τους θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την επιστροφή του Γενικού Διευθυντή στα καθήκοντα του στις 27 Μαΐου 2022.

Αναφέρουν ότι σε συνέδρια της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής έχει συζητηθεί το εργασιακό καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών και υπήρξε δέσμευση από πλευράς ΥΠΠΑΝ για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση για να υποβάλει προτάσεις για συζήτηση με στόχο την επαναφορά του καθεστώτος απασχόλησης σε μισθωτή εργασία.

Τέλος, οι ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφέρουν ότι ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε αποφάσεις, το θέμα παραμένει ανοικτό προς συζήτηση για τις ίδιες και θα επιδιώξουν να το επιλύσουν στα πλαίσια του διαλόγου μετά την κατάθεση των προτάσεων του Υπουργείου και των διαπραγματεύσεων που θα ακολουθήσουν.

Δειτε Επισης

Ένας τυχερός στο Τζόκερ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση
Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο
Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ