Γεμίζουν τα ξενοδοχεία για τον κατακλυσμό, ταξίδι εξπρές σε Μύκονο και Σαντορίνη

Διψασμένοι για ταξίδια φαίνεται πως είναι οι  Κύπριο, αφού με αφορμή το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού, του κατακλυσμού, γεμίζουν τις ταξιδιωτικές τους βαλίτσες με προορισμό κυρίως τα ελληνικά νησιά και χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Μεγάλη ζήτηση, έχουν φυσικά και τα τουριστικά καταλύματα, στις παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού, όπως τα ξενοδοχεία στο Πρωταρά και την Πάφο.

Από τότε που οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπαν τέλος στους σκληρούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας, ο τουρισμός έχει αυξηθεί και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες βλέπουν με αισιοδοξία την φετινή καλοκαιρινή περίοδο, παρά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη ισχυρή αγορά τουρισμού, τη Ρωσία.

Την ίδια ώρα, πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται και προς τις ορεινές περιοχές, αφού η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στους Κύπριους να αντιληφθούν πως μπορούν να έχουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές.

«Το τριήμερο του κατακλυσμού είναι το πιο δημοφιλές τριήμερο διαχρονικά. Φαίνεται πως και φέτος οι συμπατριώτες μας προχώρησαν σε κρατήσεις, οι οποίες θα αυξηθούν λίγες ημέρες πριν το τριήμερο. Πρόκειται για ένα τριήμερο που θα δώσει υψηλή πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού, η οποία μπορεί να φτάσεις στο 80%», είπε  μιλώντας στον REPORTER, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, κατά τις ημέρες του κατακλυσμού, την τιμητική τους έχουν τα παραλιακά μέτωπα. Αυξημένη κίνηση, σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, παρουσιάζει η ελεύθερη πόλη της Αμμοχώστου και η Πάφος, ενώ Λεμεσός και Λάρνακα αποτελούν δεύτερη επιλογή.

«Επίσης, αυξημένο ενδιαφέρον, εδώ και αρκετό καιρό, παρουσιάζουν και τα τουριστικά καταλύματα στις ορεινές περιοχές. Έγιναν αρκετές επενδύσεις με καινούργια μικρά ξενοδοχεία που έκαναν την εμφάνισή τους και αποτελούν πόλο έλξης, ιδιαίτερα για τους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους.  Υπάρχουν,  πολύ καλής ποιότητας, τουριστικά καταλύματα σε χωριά, όπως στις Πλάτρες, στην Κακοπετριά, στον Αγρό, στο Όμοδος, στον Καλοπαναγιώτη και στον Πεδουλά», σημείωσε ο κ. Ρουσουνίδης. 

Παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όπως εξήγησε, η πανδημία, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την στροφή αρκετών προς εσωτερικό. «Γ΄ αυτό το λόγο θεωρώ πως αρκετοί συμπατριώτες μας πλέον θα μοιράζουν τις διακοπές τους σε εξωτερικό και εσωτερικό ή θα περιλαμβάνουν στο κάδρο των διακοπών τους και κάποιες ημέρες στην Κύπρο», είπε.

Όσον αφορά τις τιμές, ο κος Ρουσουνίδης, σημείωσε πως αυτές κυμαίνονται σε καλά επίπεδα λόγω και του σχεδίου ενίσχυσης εγχώριου τουρισμού. «Στο σχέδιο αυτό, περιλαμβάνονται πέραν των 200 ξενοδοχειακών μονάδων είτε στις παραλιακές περιοχές είτε στις ορεινές. Ο κόσμος μπορεί να προχωρήσει σε κρατήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές αφού το πλαφόν είναι στα 100 ευρώ το βράδυ». 

«Σίγουρα με ένα διήμερο ή τριήμερο δεν σώζεται ο εσωτερικό τουρισμός,  παρόλα αυτά φαίνεται ότι δημιουργούνται καλές προσδοκίες από την αυξητική τάση που παρουσιάζει η τουριστική ροή και ευελπιστούμε πως θα πετύχουμε τον φετινό στόχο που δεν είναι άλλος από το να έχουμε μια καλύτερη χρονιά σε σύγκριση με την περσινή», είπε τέλος ο κος Ρουσουνίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επιστροφή των κάμπινγκ-Οι κατασκηνωτικοί χώροι και τιμές για διαμονή

Πάνε Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη και Ιταλία

Αισιοδοξία επικρατεί και στους ταξιδιωτικούς πράκτορές που βλέπουν καθημερινά αυξήσεις στη ζήτηση, από τους Κύπριους, ιδιαίτερα κατά το τριήμερο.

Μιλώντας στον REPORTER, ο Εκπρόσωπος Τύπου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Χάρης Παπαχαραλάμπους, είπε πως οι εξορμήσεις έχουν επανέλθει σε μεγάλο βαθμό για την καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχαραλάμπους, οι Κύπριοι έβαλαν πρώτα στις προτιμήσεις τους κατά το τριήμερο του κατακλυσμού τα ελληνικά νησιά, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κρήτη, η Σκιάθος αλλά και η Πρέβεζα που εξυπηρετεί το Ιόνιο. Επίσης, ψηλά στις επιλογές τους βρίσκονται και οι χώρες τις κεντρικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.

«Από τη στιγμή που έφυγαν τα περιοριστικά μέτρα ο κόσμος διψάει για ταξίδια και οι αριθμοί είναι πολύ ενθαρρυντικοί. Αυτό αναμένω να δούμε στον εισερχόμενο και στον εξερχόμενο τουρισμό. Στον εισερχόμενο φυσικά έχουμε ένα κενό που μας αφήνει η Ρωσική, η Ουκρανική, η Λευκορωσική και η Αγγλική αγορά, από την οποία η Κύπρος είχε το 18% του τουρισμού της», είπε ο κος Παπαχαραλάμπους.

Σχετικά με τις τιμές στα εισιτήρια, είπε πως αυτές δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τις τιμές του 2019. «Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι αρκετά λογικές και ανταγωνιστικές. Βεβαίως, είναι πάντα θέμα ζήτησης και προσφοράς. Εάν κάποιος μείνει τελευταία στιγμή για να επιλέξει που θα ταξιδέψει σε περίοδο αιχμής το κόστος θα είναι αυξημένο».

Τέλος ο κος Παπαχαραλάμπους, προέτρεψε τους Κύπριους ταξιδιώτες να μην καθυστερούν και να προχωρούν σε κρατήσεις. Όπως εξήγησε, μπορεί η προσφορά, να είναι περιορισμένη αυτή τη στιγμή και οι τιμές να είναι χαμηλές όμως στη συνέχεια λόγω της αύξησης στη ζήτηση θα αυξηθούν και οι τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Λεμεσός στις 10 καλύτερες παραλιακές πόλεις για εξορμήσεις και διακοπές

Δειτε Επισης

Ένας τυχερός στο Τζόκερ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Επέκρινε συμπεριφορά ασφαλιστικών και τραπεζών η ΕΚΥΣΥ σε συνεδρία στη Βουλή
Κανονικά θερμοκρασιακά ο Οκτώβριος-Κάτω του 50% η βροχόπτωση
Παρουσίασε το Συνήγορο του Ασθενή ο Δαμιανός-Πυρ ομαδόν για έλλειψη διαβούλευσης
Στήριξη των επαγγελματιών υγείας για την ψυχική τους υγεία ζητά η ΠΑΣΥΝΟ
Πλησιάζει τον στόχο του 50-50 ο Πρόεδρος σε δημόσια αξιώματα-«Ψηλά στις προτεραιότητες η ισότητα των φύλων»
Συνεχίζονται οι εκκενώσεις στο Λίβανο μέσω Κύπρου-Φθάνουν δώδεκα πτήσεις από το Ισραήλ
Σε τροχιά υλοποίησης η Ψηφιακή Ταυτότητα-«Η νομοθεσία μας είναι έτοιμη»
Πάνω από τριάντα χιλιάδες παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στην Κύπρο
Ζητά στήριξη των νοσηλευτών ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας η ΠΑΣΥΝΟ