Εκκενώνονται σπίτια κοντά στον Κορμακίτη, καταφθάνουν τρία ελικόπτερα πυρόσβεσης

Σπίτια κοντά στον Κορμακίτη εκκενώνονται λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στα Πάναγρα και η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφά Ακτούγ δήλωσε σε τ/κ ιστοσελίδα ότι η φωτιά στα Πάναγρα ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία και μεγάλωσε πολύ γρήγορα.

Ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ ανακοίνωσε ότι δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης αναμένονται από την Τουρκία την επόμενη ώρα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Η Χαμπέρ Κίπρις αναφέρει ότι ένα ακόμη ελικόπτερο των ΗΕ θα βοηθήσει στο να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Ο κ. Ογούζ ανάφερε ότι λόγω της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και κινδυνεύει και μια στρατιωτική μονάδα κοντά στην περιοχή.

Λόγω του καπνού αλλά και για να μπορούν να έχουν πρόσβαση προς την πυρκαγιά για την κατάσβεσή της, έχει κλείσει – ανέφερε – τμήμα του κύριου δρόμου Κερύνειας – Μόρφου και από τα Πάναγρα προς την Βασίλεια.

Επιτόπου στην περιοχή κατευθύνται και ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Πάντωε, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερωθεί από τα ΗΕ ότι η τ/κ πλευρά ενδεχομένως να χρειαστεί βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στα κατεχόμενα κοντά στα Πάναγρα και τον Κορμακίτη και έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να το πράξει.

Όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ από έγκυρη πηγή, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας είναι έτοιμες, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς με πτητικά μέσα.

Μέχρι στιγμής τέτοιο αίτημα δεν έχει υποβληθεί

Δειτε Επισης

Σε επαφή με την Αστυνομία το Βρετανικό ΥΠΕΞ για τη σύλληψη του Αζέρου-Ζητά πληροφορίες και η Ελλάδα
Τρεις κύριες πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν έπληξαν οι ΗΠΑ-«Ήταν μία θεαματική στρατιωτική επιτυχία»
LIVE: Απαντά στο χτύπημα ΗΠΑ με εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων στο Ισράηλ το Ιράν-Ήχησαν σειρήνες
Η φημολογία για ανασχηματισμό, το κατάλληλο timing και οι εκτιμήσεις για τα πρόσωπα
«Η σημασία της συζήτησης για το σχέδιο αξιολόγησης στη Βουλή είναι τεράστια… Η παιδεία αλλάζει»
Επιπολαιότητες, (επιλεκτικές) διαρροές και ανεξήγητοι χειρισμοί συντηρούν την Αστυνομία ως αγκάθι
Καταγγέλλει την Τουρκία στο ΣΑ η Λευκωσία για σφετερισμό-«Αδιανόητο ο δράστης να επιχειρεί να παρουσιαστεί ως θύμα»
«Επιχείρηση Νάρνια»-Το σχέδιο του Ισραήλ για εξουδετέρωση πυρηνικών επιστημόνων του Ιράν
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς
Αποκαλύψεις Ισραηλινού ΥΠΕΞ για σύλληψη Αζέρου στη Λεμεσό-«Αποτράπηκε επίθεση του Ιράν στην Κύπρο»