Ζητά δημοσίευση της επιστολής Αναστασιάδη σε Τατάρ για τα ΜΟΕ ο Ηλιάδης

Στη δημοσιότητα ζητά όπως δοθεί επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο υποψήφιος για την προεδρία Μάριος Ηλιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Προωθεί τα ΜΟΕ ο Κασουλίδης-«Τέτοιου είδους ευκαιρίες δεν θα προσφέρονται πάντα»

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ηλιάδης αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή προς τον τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στην οποία συμπεριλαμβάνονται προτάσεις για εφαρμογή ΜΟΕ αλλά και «άλλες συμφιλιωτικές αναφορές», σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «θεωρούμε ότι η αποστολή μίας τέτοιας επιστολής ή η ανάληψη εκ μέρους μας άλλων πρωτοβουλιών που επιδιώκουν να σπάσουν το σημερινό αδιέξοδο στο Kυπριακό και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επανάληψης του διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές έπρεπε να γίνουν εδώ και αρκετό καιρό σε συνεννόηση και με τις πολιτικές δυνάμεις και διερωτόμαστε πραγματικά, γιατί έως τώρα δεν έγιναν».

«Ζητούμε να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής, για να ενημερωθεί ο λαός για το τι ακριβώς προτείνουμε και να διαπιστωθεί αν αυτό κινείται προς την κατεύθυνση μίας ουσιαστικής προσπάθειας διάρρηξης του σημερινού αδιεξόδου», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το «ίδρυμα εθνικού αγώνα» καλεί τον Τατάρ να μην παραστεί στην πολυμερή
Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας Τατάρ από την Άγκυρα-«Μάταιο χάσιμο χρόνου η λύση ομοσπονδίας»
Την ευθύνη των πολιτικών να βρίσκονται δίπλα στη νέα γενιά ανέδειξε η Αννίτα Δημητρίου
Αλλαγές στους διορισμούς στη δημόσια υπηρεσία συζήτησε η Βουλή-Ανεφάρμοστη η πρόταση της ΔΗΠΑ
Αντιδράσεις στον τ/κ Τύπο για τον επαναδιορισμό "πρέσβη" Τουρκίας
Διόρισε Πρόεδρο της Επ. Διερεύνησης Ασυμβίβαστου το Υπουργικό-Αυτή είναι η σύνθεση της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων
Ενημέρωσε τον Δένδια για τους στόχους της Κύπρου για την άμυνα ο Πρόεδρος-«Προσδοκούμε στη δική σας βοήθεια»
Φοβάται μπλόκο της Κύπρου στην ατζέντα με Ε.Ε. η Τουρκία-«Η στάση της ΕΕ στη διεθνή σκηνή σταδιακά φθίνει»
Με εμβάθυνση στην ασφάλεια η συνάντηση Πάλμα και Δένδια-Δεσμεύτηκαν να προασπιστούν την ειρήνη
Στην Κύπρο ο Δένδιας-Βλέπει Πάλμα και μετά Χριστοδουλίδη-Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις