Μεθύσι και καυγάς στο Partygate-Το επίσημο πόρισμα των Αρχών

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ένας καυγάς και η αδιαθεσία μίας από τις συμμετέχουσες είναι τα χαρακτηριστικά ενός από τα επίμαχα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2020, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των αρχών της Βρετανίας.

«Η γιορτή διήρκεσε αρκετές ώρες. Υπήρξε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένα άτομα. Μία γυναίκα αρρώστησε. Σημειώθηκε και ελαφρύς διαπληκτισμός μεταξύ δύο άλλων ατόμων», αναφέρεται στο κείμενο του πορίσματος για το σκάνδαλο Partygate, το οποίο ενδεχομένως να εντείνει την πίεση επί του Bρετανού πρωθυπουργού για να παραιτηθεί.

Τα πάρτι που παραβίασαν τους κανόνες του lockdown για την πανδημία στην Ντάουνινγκ Στριτ υπολείπονται των αναμενόμενων υψηλών απαιτήσεων, αλλά δεν απηχούν την κυρίαρχη κουλτούρα της διακυβέρνησης εκείνη την χρονική στιγμή, συμπεραίνει η έκθεση που συνοψίζει τα πορίσματα της έρευνας, την οποία διενήργησε η ανώτατη δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι.

«Πολλοί θα είναι αναστατωμένοι από το γεγονός ότι τέτοιου είδους συμπεριφορά επιδείχθηκε σε τέτοια κλίμακα στην καρδιά της Κυβέρνησης. Το κοινό έχει το δικαίωμα να έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις συμπεριφοράς σε τέτοιους χώρους και είναι σαφές πως ό,τι συνέβη υπολείπεται αυτών των απαιτήσεων», αναφέρεται στην έκθεση. 

«Έχω την ισχυρή πεποίθηση, ωστόσο, ότι αυτά τα περιστατικά δεν απηχούν την κυρίαρχη κουλτούρα στην Κυβέρνηση και την Δημόσια Διοίκηση εκείνη την χρονική στιγμή. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρη την χώρα εργάσθηκαν ακούραστα για να είναι στο ύψος των περιστάσεων σε μία πρωτοφανή συγκυρία», συμπληρώνεται.

Τι θα πει ο Τζόνσον στο κοινοβούλιο

Ο Μπόρις Τζόνσον θα κάνει τοποθέτηση για το πόρισμα στην Βουλή των Κοινοτήτων και, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, θα πει: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των σφαλμάτων μου».

Υποβαθμίζοντας το θέμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Τζόνσον Τζορτζ, δήλωσε νωρίτερα ότι η αστυνομία έχει ήδη ερευνήσει όλα αυτά τα περιστατικά στην Ντάουνιγνκ Στριτ.

«Επέβαλαν πρόστιμο στον πρωθυπουργό για ένα από τα περιστατικά αυτά όπου παρευρέθηκε. Πλήρωσε το πρόστιμο», δήλωσε στο Times Radio. «Ζήτησε συγγνώμη… Αρα, είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάτι καινούργιο από το πόρισμα αυτό, εκτός επιπλέον λεπτομερειών, αλλά… φυσικά θα το κοιτάξουμε».

Η δημοσίευση εδώ και μήνες των στοιχείων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ στα μέσα ενημέρωσης ανάγκασαν τον Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει τελικά κάποιου είδους συγγνώμη, να προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων στο πρωθυπουργικό γραφείο και να προσπαθήσει να αλλάξει την ατζέντα και να ανακτήσει το χαμένο του κύρος. Αλλά δεν κατόρθωσε να σταματήσει τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του, ειδικά αν αποδειχθεί ότι παραπλάνησε το Κοινοβούλιο. Η σχετική κοινοβουλευτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ ανακοίνωσε την στρατιωτική δράση κατά των Χούθι-Στοχοποιεί και το Ιράν
ΒΙΝΤΕΟ: Ακραία καιρικά φαινόμενα στις ΗΠΑ-Στους 33 οι νεκροί, χιλιάδες τα τροχαία ατυχήματα
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας
Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα
Απέλασε 10χρονη με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τραμπ-«Οι αρχές κρατούν στα χέρια τους τη ζωή των παιδιών μου»
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Βελιγράδι-Tραυματίστηκαν τρία άτομα
Γυναίκες τρομοκρατούνται με drone για να φορούν χιτζάμπ στο Ιράν-Βασανιστήρια και βιασμοί για όσες δεν υπακούν
Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα