Απαντά για τους προσφυγικούς συνοικισμούς στη Λάρνακα το ΥΠΕΣ

Σε διευκρινίσεις επί δημοσιευμάτων που αφορούσαν στους προσφυγικούς συνοικισμούς στη Λάρνακα προέβη την Τετάρτη με γραπτή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά δημοσίευμα με τίτλο «Οικισμός Αγίων Αναργύρων – Λάρνακα: Συνεχίζεται η καθυστέρηση στην κατεδάφιση των οκτώ πολυκατοικιών», αναφέρεται πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες για ολοκλήρωση της κατεδάφισης αυτή δεν κατέστη δυνατή, αφού μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να παραμένουν σε αριθμό διαμερισμάτων πρόσωπα, τα οποία αρνούνται να μετακινηθούν και δεν αποδέχονται την προσωρινή μεταστέγασή τους σε άλλες οικιστικές μονάδες της Λάρνακας, ενώ την ίδια ώρα πρόβλημα δημιουργείται και από πρόσθετο αριθμό ενοικιαστών διαμερισμάτων, οι οποίοι επίσης αρνούνται να συνεργαστούν.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι για την επίλυση του πιο πάνω προβλήματος το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει επισπεύσει την αναδόμηση δύο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι, προκειμένου να στεγαστούν οι δικαιούχοι, που εξακολουθούν να παραμένουν στις οκτώ πιο πάνω πολυκατοικίες, ενώ μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου συνεχίζεται η προσπάθεια για την προσωρινή μεταστέγασή τους σε άλλες οικιστικές μονάδες εντός των Οικισμών Λάρνακας ή σε ιδιωτικές οικιστικές μονάδες, με ενοίκιο που θα καταβάλλει το Κράτος.

Αναφορικά με δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο «Κυβερνητικοί Οικισμοί: Σοβαρά προβλήματα στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις-Κινδυνεύουν ζωές», σημειώνεται ότι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών διενήργησαν επιτόπιο δειγματοληπτικό έλεγχο σε 18 οικιστικές μονάδες στον Συνοικισμό Μακάριος Γ’ στις Καμάρες και η σχετική μελέτη του Τμήματος Η.Μ.Υ. υποβλήθηκε στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στις 19 Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρεται, η μελέτη κατέδειξε ότι οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή λειτουργική κατάσταση και συνέστησε κάποιες επί μέρους επιδιορθώσεις για τρεις περιπτώσεις, τις οποίες Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει ήδη τροχοδρομήσει, ενώ παράλληλα όλα τα ευρήματα της μελέτης αξιολογούνται προκειμένου να αποφασισθούν περαιτέρω ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου σε Τυχικό να δώσει απαντήσεις για τη συμπεριφορά του ενώπιον της Ιεράς Συνόδου
Ενθρονίστηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Πάνω από 250.000 πιστοί στο Βατικανό, ποιοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή
Απαντά στις αντιδράσεις ΑΚΕΛ για τις μονάδες αφαλάτωσης ο Χριστοδουλίδης-«Κάποια θέματα δεν προσφέρονται για προεκλογική»
Το ερχόμενο Σάββατο η κατ΄ιδίαν συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν-Η συνομιλία με Χαν και το τετ α τετ με Ερντογάν
Μπούκαραν σε σπίτι στη Πάφο και συνέλαβαν τέσσερα πρόσωπα-Καταζητείτο για απόπειρα φόνου και ληστεία ο ένας
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κλίμα κατάνυξης η τελετή ενθρόνισης του Πάπα Λέοντα ΙΔ'-Έλαβε τα «δώρα» ο Ποντίφικας
Η Ρωσία εξαπολύει τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου-Μια νεκρή στο Κίεβο