Κατηγορεί την ε/κ πλευρά το «υπεξ» των κατεχομένων-«Παραπλανά την ΕΕ»

Τον ισχυρισμό ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «παραπλανά» την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου προβάλλει το «υπουργείο εξωτερικών» σε γραπτή ανακοίνωσή του.

«Δεν ελήφθη απόφαση για το άνοιγμα νέας παραλίας στο κλειστό Βαρώσι και οι εργασίες που έγιναν στην περιοχή αφορούν μια σειρά έργων βελτίωσης προς όφελος όσων χρησιμοποιούν την παραλία, ιδιαίτερα την ασφάλεια, σε μια παραλία που είναι ήδη ανοιχτή για χρήση», αναφέρει το «υπεξ», το οποίο προσθέτει ότι «είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στηριζόμενη σε λανθασμένη ενημέρωση που παρέχει η ε/κ πλευρά, χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο μια ρύθμιση που έχει ως στόχο ο λαός να χρησιμοποιεί άνετα τη θάλασσα».

«Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, για το κλειστό Βαρώσι, που είναι το έδαφος της τδβκ,(όπως αποκαλούν τα κατεχόμενα εδάφη) δεν υπόκεινται στην έγκριση της ε/κ πλευράς ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη, δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι η Επιτροπή της ΕΕ σιωπά εις βάρος του τ/κ λαού, μπροστά στις μονομερείς και κλιμακούμενες ενέργειες της ε/κ πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χωρίς τέλος οι προκλήσεις στο Βαρώσι-«Αναγκαίο να ανοίξουν νέες παραλίες»

Δειτε Επισης

Καλωσόρισε τις εξελίξεις στο Κυπριακό η Τζούλι Ντέιβις-«Ελπίζουμε να σημειωθεί πρόοδος»
Στα σκαριά σχέδιο δράσης για ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας-Τα προγράμματα έρευνας και τα πλάνα ΥΠΑΜ
Δεν πρόλαβε να επιστρέψει ο Τατάρ και δυναμιτίζει το κλίμα-«Όχι σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας»
«Η μαγκιά είναι όταν πέφτεις, να έχεις τη δύναμη και το σθένος να ξανασηκώνεσαι και να παλεύεις ξανά»
Απολύθηκε ως δεσμοφύλακας, προσλήφθηκε ως νεκροτόμος-Ποινική έρευνα για εξαπάτηση του δημοσίου
Μεγάλα έργα για επέκταση της τουριστικής περιόδου στο δήμο Παραλιμνίου Δερύνειας-Επαφές για δημιουργία πανεπιστημίου
Ένοχος ο αδελφός του Αγγελή για την απόπειρα φόνου της αδελφής του θύτη-Την έλουσε με βενζίνη, απείλησε να την κάψει
Το «προεκλογικό» τουρ του Τατάρ στη Νέα Υόρκη και τα ερωτήματα για το μέλλον του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)