Απαντά στο ΑΚΕΛ για τους καθηγητές μουσικής το ΥΠΠΑΝ-«Δεν τίθεται θέμα απόλυσης»

Η μεταβολή που έχει επέλθει με αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων είναι πολύ περιορισμένη και αφορά 15-20 διδακτικές περιόδους παγκυπρίως, απαντά το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το ΑΚΕΛ.

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο αναφέρει πως οι ανάγκες σε όλες τις ειδικότητες θα καλυφθούν πλήρως στη βάση θεσπισμένων γνωστών σε όλους διαδικασιών.

Διευκρινίζει ότι προχώρησε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην κάλυψη των αναγκών των Μουσικών Σχολείων, με τοποθέτηση εκπαιδευτικών από τα μητρώα ειδικοτήτων και ότι ανάγκες καλύπτονται από εκπαιδευτικούς και στο βαθμό που υπάρχουν πρόσθετες ανάγκες, με αγορά υπηρεσιών.

«Το γεγονός ότι φέτος φαίνεται να υπάρχουν μερικοί εκπαιδευτικοί περισσότεροι που συμμετείχαν στις εξετάσεις και συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο "διορισίμων" εξασφαλίζοντας έτσι και διορισμό στα Μουσικά Σχολεία, είναι μια φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη», επισημαίνει προσθέτοντας πως αυτοί που συμμετείχαν στις διαδικασίες αγοράς υπηρεσιών γνώριζαν αυτή τη διαδικασία και θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, όπως και οι συνάδελφοί τους που τώρα τυγχάνουν διορισμού.

Σημειώνει περαιτέρω ότι τα γνωστικά αντικείμενα της χορωδίας και της παραδοσιακής μουσικής θα εξυπηρετούνται πλέον από το υφιστάμενο, εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό, το οποίο υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με επιτυχία το αντικείμενο αυτό στα Μουσικά Σχολεία και δεν τίθεται θέμα απόλυσης κανενός.

Το Υπουργείο Παιδείας, ως αναθέτουσα Αρχή, ευχαριστεί για τη συνεργασία τους εκπαιδευτές που επηρεάζονται, ευελπιστώντας σε μελλοντική συνεργασία.

Δειτε Επισης

Πτώση της θερμοκρασίας αλλά με σκόνη, βροχές και δυνατούς ανέμους
«Μεγάλη η αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους»-Πιέσεις για ρύθμιση πλαισίου για ανεξάρτητη διαβίωση ΑμεΑ
Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΑ-«Να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια»
Βήμα προς βήμα οι ενέργειες πριν την αποκοπή οικιακών φωτοβολταϊκών-Τι ισχύει για αδειοδότηση των πάρκων
Προσφορά περαν των €55 χιλ. για «Μικρούς Ήρωες» σε εκδήλωση στη Λεμεσό
H Εθνική Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεσμεύεται για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ
Προειδοποιούν οι Βρετανικές Βάσεις-«Μην κολυμπάτε στο Lady’s Mile»
Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο-Πόσοι Κύπριοι βρίσκονται στη λίστα
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αφαλατώσεις στην Πάφο-«Σοβαρό κενό»
Απαντά σε Οικολόγους ο ΟΚΥπΥ-«Οι φωτογραφίες δεν αποδίδουν την πραγματική εικόνα, δεν υπάρχει κίνδυνος»