Καταδικάζουν την επίθεση κατά της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Τατάρ και «υπουργείο εξωτερικών»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ καταδίκασε την επίθεση με πυροβολισμούς που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου από αγνώστους ενάντια σε περίπολο της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), το οποίο ακολουθούσε ένα όχημα στην νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε δηλώσεις του στα κατεχόμενα ο κ. Τατάρ είπε ότι ως τουρκοκυπριακή πλευρά τάσσονται ενάντια σε κάθε είδους βία και παρανομία και προέβη σε έκκληση προς την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» - κατά την έκφρασή του - και την αστυνομία να συλλάβει και να παραδώσει τους δράστες στη δικαιοσύνη μια ώρα αρχύτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγνωστοι επιτέθηκαν σε περιπολικό του ΟΗΕ-Καταδικάζει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Εξέφρασε, πρόσθεσε, τις ευχές του προς την διεθνή κοινότητα μέσω του Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Κόλιν Στιούαρτ. 

Και το «υπεξ» καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας λύπη για το γεγονός και ανακούφιση επειδή δεν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Το «υπουργείο» σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανακοίνωσε πως ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν με κατεύθυνση προς τον νότο και εκφράζει τις ευχές του προς την Ειρηνευτική Δύναμη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ συγκαλεί η ΕΕ για τη Μέση Ανατολή
Πρώτη επίσκεψη Ινδού Πρωθυπουργού μετά από 23 χρόνια στην Κύπρο
Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Κοινή Διακήρυξη εταιρικής σχέσης υπογράφουν τη Δευτέρα Κύπρος και Ινδία
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα