Δεύτερη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ-Ξεκινούν εργασίες και στο τεμάχιο 6

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι, με την έλευση σήμερα του πλοίου-γεωτρύπανου «Tungsten Explorer», έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της γεώτρησης «Cronos-1»στο Τεμάχιο 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V., η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.

Τις εργασίες της γεώτρησης θα παρακολουθεί επί συνεχούς βάσης το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάρτιο, η ExxonMobil πραγματοποίησε την πρώτη επιβεβαιωτική γεώτρηση για το 2022 στο κοίτασμα Γλαύκος, εντός του τεμαχίου 10. Αυτή ήταν και η πρώτη επιστροφή στο ενεργειακό πρόγραμμα, μετά τη διακοπή που προκάλεσε η πανδημία. 

Δειτε Επισης

Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Ταξιδεύει για Γενεύη ο Τατάρ με το αφήγημα για δύο κράτη στη βαλίτσα-«Το τεφτέρι της ομοσπονδίας έκλεισε»
Η ώρα της Γενεύης-Τριμερές δείπνο και διπλό Εθνικό Συμβούλιο στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας
Στη Γενεύη η κυπριακή αποστολή-«Πυξίδα μας η ελπίδα και η προοπτική μία επανενωμένης πατρίδας»
Γιώργος Περδίκης: Μέσα από τη Διάσκεψη στη Γενεύη να βρεθεί τρόπος να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
ΓΓ ΑΚΕΛ: Στο χέρι μας να μετατρέψουμε σε ευκαιρία λύσης τη συνάντηση στη Γενεύη
Α. Βαφεάδης: Ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο η άτυπη στη Γενεύη
Δεν πάνε ούτε για να συνεχίζουν διαδικασία, ούτε για επανέναρξη των συνομιλιών οι Τούρκοι στη Γενεύη