Επανέλαβε την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της ολιστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης η Δράκου

Την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση της ολιστικής μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης καταδεικνύουν με τον πιο ηχηρό τρόπο τα στατιστικά αποτελέσματα της Κύπρου, που παρουσιάζονται στην τελευταία έκθεση «The 2022 EU Justice Scoreboard», δηλώνει η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, αφού όπως υπογραμμίζει όσον αφορά τον χρόνο εκδίκασης υποθέσεων, η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη, κάτι που αποτελεί ένα από τα βασικά κίνητρα για την υλοποίηση του σχεδιασμού της δικαστικής μεταρρύθμισης.

Σε γραπτή δήλωσή της, η Υπουργός Δικαιοσύνης προσθέτει ότι διαφαίνεται ακόμη μια φορά η ανάγκη για προώθηση των νομοσχεδίων που εκκρεμούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών και αφορούν στη δομή της Ανώτατης βαθμίδας.

«Ως Κυβέρνηση», συμπληρώνει, «τα τελευταία χρόνια έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου και συζήτησης τόσο με τα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Παράλληλα, αναφέρει πως εκεί και όπου προχωρούν τα μεταρρυθμιστικά έργα η εικόνα της Κύπρου στην Ευρώπη βελτιώνεται, σημειώνοντας πως στα θέματα εισαγωγής της τεχνολογίας στα Δικαστήρια, η Κύπρος κατόρθωσε από την τελευταία θέση που βρισκόταν να ανεβεί στην 13η θέση.

Σύμφωνα με τη Στέφη Δράκου «ήρθε όμως η ώρα των τελικών αποφάσεων και ο τελευταίος λόγος ανήκει στα κοινοβουλευτικά κόμματα», για να συμπληρώσει πως «οφείλουμε να δώσουμε στον πολίτη αυτό που δικαιωματικά του ανήκει, την έγκαιρη και ποιοτική απονομή της δικαιοσύνης».

Απηύθυνε, τέλος, έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις όπως προχωρήσουν τάχιστα με την ψήφιση των νομοσχεδίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
LIVE: Απέδωσε ευθύνες σε Αστυνομία και κατασκευαστές ο πρώην ΓΔ Αντώνης Κουτσούλης-Έντονη αντίδραση Προέδρου Ερευνητικής
Στους 29 οι τραυματίες από την ανατροπή σχολικού λεωφορείου στα κατεχόμενα
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Ερωτήματα για τα σημεία εισόδου ζώων στη Δημοκρατία και για τη φάρμα με τα καγκουρό από τους Οικολόγους
Αναστάτωση σε πτήση προς την Κύπρο-Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω... αιθέριων ελαίων
Ζημιές σε Λύκειο στη Λακατάμια-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά στο γραφείο της Διευθύντριας
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο
Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο μετά από επιχείρηση σε 15 πολυκατοικίες