Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα-Πότε υποχωρεί

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας αναμένονται να είναι αυξημένες, ενώ σταδιακή υποχώρησή της αναμένεται από την Τετάρτη και μετά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να δώσουν τοπικά λίγες βροχές ενώ δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό ή και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικά λίγες βροχές ωστόσο αργότερα θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπικά, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο νεφώσεις που θα παρατηρούνται το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, νωρίς το απόγευμα, στα ορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Την Πέμπτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή και καταιγίδα, στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Τις νύχτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπικά να παρατηρείται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, κυρίως στο εσωτερικό, στα ορεινά και στα δυτικά, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Πέμπτη αναμένεται σταδιακή πτώση, για να κυμανθεί την Πέμπτη γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Τ/κ ΜΜΕ για σύλληψη Ε/κ: Ισχυρισμοί για εντοπισμό εγγράφων με πληροφορίες για κατασκευαστικές εταιρείες
Έκλεισε για σήμερα η μεγάλη δεξαμενή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λευκωσίας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ
Προφυλάκισαν τους πέντε Ε/κ που συνελήφθησαν στα κατεχόμενα-Τι τους καταλογίζει το ψευδοκράτος
Αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα Λήδρας από το Παγκύπριο Κίνημα Ελευθερίας
Τρία πρόσωπα μπούκαρα σε οικία στη Λευκωσία και επιτέθηκαν σε 33χρονο με μαχαίρι
ΒΙΝΤΕΟ: «Η Ζωή Επιμένει»-Ταινία Μικρού μήκους για την Πράσινη Γραμμή
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Απω Ανατολή-Μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ, προειδοποίηση για τσουνάμι
Συνέλαβε πέντε Ελληνοκύπριους το ψευδοκράτους, τους καταλογίζουν «κατασκοπία»-Πρόσφυγες που επισκέφτηκαν το Τρίκωμο