Απορρίφθηκε η αίτηση της Ξένιας-Μένει στον Χρύση η έδρα της Λευκωσίας

Την απόφαση του όπως η έδρα της Λευκωσίας παραμείνει στον βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντρελίδη, μετά την προσφυγή της Ξένας Κωνσταντίνου στο Εκλογοδικείο, με την οποία αμφισβήτησε την παραχώρηση της στο ΔΗΚΟ, εξέδωσε το Δικαστήριο.  

Η προσφυγή που κατατέθηκε τον Ιούλιο τυ 2021, στρεφόταν τόσο κατά του Εφόρου Εκλογών, όσο και κατά του κόμματος και του ιδιού του βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Με την αίτηση της η Ξένια Κωνσταντίνου αμφισβήτησε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση της τελευταίας έδρας που έμενε αδιάθετη στην επαρχία Λευκωσίας, στο ΔΗΚΟ, με το αιτιολογικό ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει στην 3η κατανομή των εδρών να παραχωρείται και δεύτερη έδρα στο ίδιο κόμμα, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Συνεπώς η Ξένια Κωνσταντίνου μέσω της προσφυγής της, η οποία καταχωρήθηκε από τα δικηγορικά γραφεία Ανδρέας Μ. Σοφοκλέους & ΣΙΑ ΔΕΠΕ, Μαρκίδη, Μαρκίδη & ΣΙΑ και Ανδρέας Κονναρής ΔΕΠΕ, ζήτσε όπως γίνει αναπληρωματική εκλογή για τη συγκεκριμένη έδρα.

Το Εκλογοδικείο αφού εξέτασε την αίτηση της Ξένιας Κωνσταντίνου, ανακοίνωσε σήμερα την αποφαση του να απορρίψει το αίτημα και συνεπώς, όπως η έδρα παραμείνει στον Χρύση Παντελίδη του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Με ανάρτησή του ο Χρύσης Παντελίδης, σημειώνει πως, «με ομόφωνη απόφαση του Εκλογοδικείου, το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζει να έχει 3 βουλευτές στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας (και 9 παγκύπρια). Ως εκ τούτου, συνεχίζω να είμαι βουλευτής σας».

Την ίδια ώρα εκφράζει τις ευχαριστίες του στον στον δικηγόρο του, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, όπως ευχαριστώ θερμά, «και όσες και όσους αγωνιούσαν μαζί μου, όλους αυτούς τους μήνες, και χαίρονται με τη χαρά μου, σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δέκα χρόνια χωρίς τον Τάσο Μητσόπουλο-«Μία χαρισματική προσωπικότητα»
Λύπη για τον θάνατο της Τζούντιθ Γκάρμπερ εκφράζει η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Λευκωσία
Αμετάκλητος ο Τατάρ-Αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για Κυπριακό χωρίς αναγνώριση της «κυριαρχίας»
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Θλίψη στο ΑΚΕΛ-Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Μιχάλης Κούβαρος
Πρωτοβουλία Τατάρ για συμμετοχή Τ/κ στους Ισλαμικούς Αγώνες Αλληλεγγύης
Δέσμευση Κεραυνού και Χατζηδάκη για συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα
Έφυγε από τη ζωή η πρώην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ
Συναντήθηκε με τη Φίσερ ο ΠτΔ-«Βοήθεια στη Γάζα μέσω οποιασδήποτε διαθέσιμης διόδου»
Ενημέρωσε τους ηγέτες για τις επαφές της, τους κάλεσε να ακούσουν η Ολγκίν-Επανέλαβε τα ίδια ο Τατάρ