Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων ο Κολοκασίδης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο είχε τη Δευτέρα ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Κολοκασίδης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η πρόταση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, το Κυπριακό και οι εξελίξεις μετά το Ουκρανικό.

Ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Κολοκασίδη αναφέρει ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η πρόταση για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, αλλά και της αξιοποίησης των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες, στο πλαίσιο εφαρμογής ΜΟΕ, συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία υποσκάπτει την πραγματική ουσία του Κυπριακού ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και επηρεάζει δυσμενώς τις προσπάθειες για λύση. Πρότεινε στον ΠτΔ  όπως καλέσει την Τουρκία να εφαρμόσει πραγματικά ΜΟΕ τα οποία αφορούν τη διαλεύκανση της τύχης των αγνοουμένων και την προστασία των εγκλωβισμένων στις κατεχόμενες περιοχές.

Περαιτέρω, ο κ. Κολοκασίδης ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν στις διαπραγματεύσεις κατά την περίοδο 2014 – 2021 "ώστε να γνωρίζει ο κυπριακός λαός το πραγματικό περιεχόμενο όσων συζητήθηκαν, τις υποχωρήσεις της δική μας πλευράς και τις λεγόμενες συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί". Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κολοκασίδης σημείωσε ότι δεν νοείται η τουρκική πλευρά να γνωρίζει επακριβώς το περιεχόμενο των εγγράφων και ο κυπριακός λαός να βρίσκεται σκοτάδι.

Δειτε Επισης

Τρία εκατομμύρια έδωσε η Κύπρος για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας-«Θα καταβληθούν κι άλλα για το 2025»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Ταξιδεύει για Γενεύη ο Τατάρ με το αφήγημα για δύο κράτη στη βαλίτσα-«Το τεφτέρι της ομοσπονδίας έκλεισε»
Η ώρα της Γενεύης-Τριμερές δείπνο και διπλό Εθνικό Συμβούλιο στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας
Στη Γενεύη η κυπριακή αποστολή-«Πυξίδα μας η ελπίδα και η προοπτική μία επανενωμένης πατρίδας»
Γιώργος Περδίκης: Μέσα από τη Διάσκεψη στη Γενεύη να βρεθεί τρόπος να καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
ΓΓ ΑΚΕΛ: Στο χέρι μας να μετατρέψουμε σε ευκαιρία λύσης τη συνάντηση στη Γενεύη
Α. Βαφεάδης: Ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο η άτυπη στη Γενεύη
Δεν πάνε ούτε για να συνεχίζουν διαδικασία, ούτε για επανέναρξη των συνομιλιών οι Τούρκοι στη Γενεύη