Ταξιδεύει για Πράγα ο ΥΠΕΞ-Συναντάται με τον Τσέχο ομόλογό του

Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ στην Πράγα ενόψει της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2022 πραγματοποιεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter πως ο κ. Κασουλλιδης θα έχει συναντήσεις με τον Τσέχο ΥΠΕΞ, Γιαν Λιπάβσκι, και τον Τσέχο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μίκουλας Μπεκ.

Πρόσθεσε πως η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια έγκαιρη χρονική συγκυρία, ενόψει της προσεχούς Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο κ. Δημητρίου έχει δηλώσει στο ΚΥΠΕ πως κατά τις επαφές του ο Υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει θέματα που αφορούν την επικείμενη Τσεχική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τις προτεραιότητές της, τρέχουσες εξελίξεις σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει σε σχέση με τον τρόπο που η Λευκωσία αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, μέσω της εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τα ιρανικά πλήγματα στο Ισραήλ-Νέοι βομβαρδισμοί στην Τεχεράνη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»
Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ
Τουλάχιστον 41 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρός τραυματισμός μετά από πυροβολισμούς σε κινητοποίηση κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ
Έκκληση για αποκλιμάκωση και τήρηση του διεθνούς δικαίου από την ΕΕ για την ένοπλη σύρραξη Ισραήλ-Ιράν
Καλοκαιριάτικες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα-Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Νέα τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός 45χρονος μετά από σφοδρή σύγκρουση οχήματος με ημιφορτηγό