Έξω από το Προεδρικό οι διαμαρτυρόμενοι για τα ψυχομετρικά στην Αστυνομία (pics)

Έτοιμοι να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα είναι τα 46 πρόσωπα που ενώ πέτυχαν στην προηγούμενη διαδικασία, η οποία ακυρώθηκε με απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου, έμειναν εκτός, καθώς απέτυχαν στις νέες εξετάσεις της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστολή σε Αρχηγό για ψυχομετρικά-Ζητούν επανεξέταση οι υποψήφιοι

Οι 46, πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους, καθώς έχει παραβιαστεί κατάφωρα η συνταγματική αρχή της ισότητας που διασφαλίζει το άρθρο 28.1 του Συντάγματος και η οποία επιβάλλει στην διοίκηση την ίση ή ομοιόμορφη μεταχείριση όλων των πολιτών που τελούν κάτω από τις ίδιες ή παρόμοιες συνθήκες. Ειδικότερα, επισημαίνουν πως υπήρξαν δύο παράλληλες διαδικασίες πλήρωσης κενών θέσεων στην Αστυνομία.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, εκτός από τους 46, βρίσκονται οι γονείς και συγγενείς των επηρεαζόμενων, όπως επίσης και οι βουλευτές, Αλέκος Τρυφωνίδης, Σωτήρης Ιωάννου, Νίκος Γεωργίου, Γιώργος Κάρουλλας, Μιχάλης Γιακουμής και Αντρέας Πασιουρτίδης.  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γεφύρι της Άρτας οι ψυχομετρικές-«Κόστισαν πάνω από 500.000, πληρώνει ο πολίτης»

Πρόσθετα, οι διαμαρτυρόμενοι έχουν την ισχυρή θέση ότι οι διενεργηθείσες ψυχομετρικές εξετάσεις είναι πλήρως αναξιόπιστες, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καθότι δεν είναι λογικό οι 46 επηρεαζόμενοι να πέρασαν με επιτυχία την πρώτη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις καταλαμβάνοντας μάλιστα τις πρώτες θέσεις κατά σειρά επιτυχίας και στη δεύτερη εξέταση στις ψυχομετρικές εξετάσεις να κόπηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος με τις εν λόγω ψυχομετρικές εξετάσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι μέσα από την εκδήλωση διαμαρτυρίας κάλεσαν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω ψηφίσματος που του παρέδωσαν, όπως παρέμβει προς τον Αρχηγό Αστυνομίας για αποκατάσταση της συνταγματικής Αρχής της Ισότητας και των αρχών της Χρηστής Διοίκησης και της Καλής Πίστης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά μπάχαλο με τα ψυχομετρικά-Κόπηκαν πρώην επιτυχόντες, ετοιμάζουν προσφυγές

  

    

Δειτε Επισης

Ένταση και διακοπή της συνεδρίας για Αμπράμοβιτς-Βολές κατά Σαββίδη, «δεν μυρίζεται τα νύχια της» είπε εκπρόσωπος του
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Χρέωνε 100 ευρώ το κιλό για να φυλάει ναρκωτικά στην οικία του ο 35χρονος
Μοίρασαν ευθύνες και δεν ανέλαβαν καμία οι Γενικοί Διευθυντές-Έντονες αντιδράσεις μελών της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ
Στους 29 οι τραυματίες από την ανατροπή σχολικού λεωφορείου στα κατεχόμενα
Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια
Ερωτήματα για τα σημεία εισόδου ζώων στη Δημοκρατία και για τη φάρμα με τα καγκουρό από τους Οικολόγους
Αναστάτωση σε πτήση προς την Κύπρο-Έγινε αναγκαστική προσγείωση λόγω... αιθέριων ελαίων
Ζημιές σε Λύκειο στη Λακατάμια-Έσπασαν το τζάμι και έβαλαν φωτιά στο γραφείο της Διευθύντριας
Έρευνα σε οικία 57χρονου στη Λευκωσία για παράνομο στοίχημα στον Ιππόδρομο