BINTEO: Έκρηξη σε σχολείο στη Νιγηρία-Φόβοι για δεκάδες νεκρά παιδιά

Έκρηξη σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στη Νιγηρία το πρωί της Τρίτης. Οι εικόνες που έρχονται από τα social media είναι σοκαριστικές και σκληρές.  

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 9 το πρωί στην περιοχή Σάμπον Γκάρι της πολιτείας Κάνο, καθώς εκατοντάδες μαθητές πήγαιναν για μάθημα. 

 Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί. 

 

Περαστικοί κατέγραψαν με τις κάμερες των κινητών τους φρικτές σκηνές με απανθρακωμένα πτώματα στο δρόμο και γονείς να αναζητούν εναγωνίως τα παιδιά τους μέσα στο πλήθος.

 Τρομοκρατημένα παιδιά έκλαιγαν καθώς βάδιζαν ανάμεσα στο πλήθος πηδώντας πάνω από πτώματα, ενώ γονείς σε αλλόφρονα κατάσταση σφιχταγκάλιαζαν τα παιδιά τους, καλυμμένα τα περισσότερα με σκόνη από την έκρηξη.

Μιλώντας στο BBC o επικεφαλής των τοπικών Αρχών επιβεβαίωσε το περιστατικό. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα αίτια της έκρηξης, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, των σωμάτων ασφαλείας και πυροτεχνουργοί, ενώ καλούν τους ντόπιους να αποφεύγουν το σημείο λόγω του κινδύνου δευτερογενούς έκρηξης. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη
Έρευνα σε βάρος του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά
Ο... τιμοκατάλογος Τραμπ-«Τόσα θα πληρώνετε για να κάνετε δουλειές με τις ΗΠΑ»
Νέα συνάντηση Ζελένσκι Μακρόν, Μερτς, Στάρμερ, Τουσκ στα Τίρανα-Πήραν ξανά τηλέφωνο τον Τραμπ
Το Κίεβο ζητά διάσκεψη κορυφής Πούτιν με Ζελένσκι-Αποφασίστηκε ανταλλαγή χιλίων αιχμαλώτων
Κανένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο να μην μείνει στο περιθώριο το μήνυμα ΕΕ για τη μέρα IDAHOBIT
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ρώσων και Ουκρανών στην Κωνσταντινούπολη-«Μη ρεαλιστικά τα αιτήματα της Μόσχας»
Ξεκάθαρος ο Τραμπ-«Ώρα να τελειώνουμε με τον πόλεμο, θέλω συνάντηση με Πούτιν το συντομότερο δυνατό»
Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Ουκρανών-Ρώσων στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω ύβρεων και αμοιβαίας καχυποψίας
Ολοκληρώθηκε η πρώτη τριμερής στην Κωνσταντινούπολη-Αναμένεται η συνάντηση Ουκρανών-Ρώσων