Απαντά στον Δήμο Αγλαντζιάς ο Νουρής-«Αν αποσχιστεί, θα στερηθεί σημαντικών υπηρεσιών»

Αν αποσχιστεί ο Δήμος Αγλαντζιάς από τον Μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας θα στερηθεί σημαντικών Υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και τόνισε πως η κυβέρνηση θα περιμένει το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου στην προσφυγή του Δήμου, όμως παράλληλα θα προχωρήσει μέσα σε αυτή τη διετή μεταβατική περίοδο για να εφαρμόσει τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης και εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά.

Ερωτηθείς σχετικά με την προσφυγή του Δήμου Αγλαντζιάς για το θέμα της μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Νουρής -στο περιθώριο του στο Παγκύπριου Σεμιναρίου Εξεταστών Ναυαγοσωστικής, στην Λάρνακα, δήλωσε πως "ζούμε σε δημοκρατία και είναι απόλυτα αποδεκτό από όλους ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να διεκδικήσει με όποιο ένδικο μέσο θέλει τα συμφέροντα τους όπως ο ίδιος θεωρεί καλύτερα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ιδιαίτερα για την περίπτωση του Δήμου Αγλαντζιάς, είναι ότι η κυβέρνηση κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση όσον αφορά τον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας, δομώντας ένα Δήμο ο οποίος θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο Ανώτατο η Αγλαντζιά για τη μεταρρύθμιση Τ.Α.-Τα δύο νομικά επιχειρήματά της

Πρόσθεσε πως «το ενδεχόμενο να αποσχιστεί ο Δήμος Αγλαντζιάς από αυτόν τον Μητροπολιτικό Δήμο της Λευκωσίας, θεωρούμε ότι ακριβώς θα του αφαιρέσει αυτά τα χαρακτηριστικά».

Από εκεί και έπειτα, ανέφερε, "τα επιχειρήματα τα οποία έχουν ακουστεί, κατά την κατάθεση της προσφυγής, ότι δηλαδή δεν προηγήθηκε επαρκής διάλογος και ότι δεν διενεργήθηκαν δημοψηφίσματα, έχουν απαντηθεί προ πολλού".

Σε σχέση με το θέμα της διαβούλευσης ανέφερε ότι "εδώ και 11-12 χρόνια συζητούμε το θέμα της μεταρρύθμισης, είναι όλοι κοινωνοί των διαφόρων θεμάτων, αλλά και προβλημάτων. Συζητήθηκαν εξαντλητικά, είπε, σε επίπεδο Βουλής και θεωρώ ότι δεν μπορεί να ισχύει ότι δεν έγινε επαρκής διαβούλευση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τεχνοκράτη από την Ελλάδα ζήτησε η Κύπρος για υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τ.Α.

Ο κ. Νουρής συνεχίζοντας είπε ότι, «όσον δε αφορά τα θέματα των δημοψηφισμάτων θέλω να υποδείξω απλά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ότι δεν υπάρχει πρόνοια στο Κυπριακό Σύνταγμα για διενέργεια ανάλογων δημοψηφισμάτων αλλά και τη θέση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο οποίο ακριβώς αποταθήκαμε, το οποίο έδωσε επίσης ξεκάθαρη θέση». Όπως σημείωσε, «και οι δυο γνωματεύσεις ήταν ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, επομένως δεν υπάρχει έλλειμμα πληροφόρησης υπάρχει όμως το αίτημα διεκδίκησης του Δήμου Αγλαντζιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι παραλογισμοί ενός Νόμου-Έναν αντιδήμαρχο οι Τσιερκέζοι, έναν και η Λεμεσός

Θα περιμένουμε το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, ανέφερε ο κ. Νουρής και τόνισε πως "εμείς προχωρούμε μέσα σε αυτή τη διετή περίοδο που έχουμε ενώπιον μας τη μεταβατική περίοδο για να εφαρμόσουμε τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης, και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά".

Ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νούρης παραχώρησε δηλώσεις στο πλαίσιο παρουσίας του στο Παγκύπριο Σεμινάριο εξεταστών Ναυαγοσωστικής στην Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξάνεται το μισθολογικό κόστος για αιρετούς της ΤΑ-Οι μισθοί πριν και μετά

Δειτε Επισης

Φρίκη στη Βραζιλία-Δολοφόνησε 16χρονη έγκυο και της πήρε το μωρό
Επιστρέφουν οι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί για πάνω από 9 μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα που αναζητούνταν για διάρρηξη και κλοπή από αποθήκη στο Στρόβολο
Καταγγελίες από Κόμμα για τα Ζώα για χώρους εκπαίδευσης σκύλων-«Δεκατρείς περιοχές είναι στο δίκτυο Natura»
Εξήγγειλε από τη Γενεύη υποψηφιότητα για την Προεδρία των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμίλλης
Κατέθεσε στο ΤΑΕ για την φερόμενη επίθεση από πρώην της η Μελίνα Μεταξά-Εκδόθηκε διάταγμα περιοριστικών μέτρων
Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη