Ένταση στην κηδεία της δημοσιογράφου του Al Jazeera στην Ιερουσαλήμ

Εν μέσω επεισοδίων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η κηδεία τη ανταποκρίτριας του Al Jazeera στην Δυτική Όχθη, Σιρίν Αμπού-Άκλε.

H σορός της δημοσιογράφου μεταφέρθηκε με πομπή στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες Άραβες της Ιερουσαλήμ, από το Γαλλικό Νοσοκομείο του ανατολικού τομέα της πόλης στην συνοικία Σέχ Τζιερράχ προς την Πύλη της Γιάφα της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, με προορισμό καθολικό χριστιανικό ναό. Η πομπή της κηδείας μετατράπηκε σε διαδήλωση κατά την οποίαν ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και ακολούθησε αναμέτρηση με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχε αυξηθεί η παρουσία τους στην περιοχή. Η Σιρίν Αμπού-Άκλε κηδεύθηκε παρουσία πλήθους κόσμου στο κοιμητήριο της Αγίας Σιών, στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε στοιχεία του προκαταρτικού πορίσματος που προέκυψε από την ένορκη διοικητική εξέταση που διεξήγαγε σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Σιρίν Αμπού-Άκλε στην Τζιενίν την περασμένη Τετάρτη το πρωί. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πόρισμα, δεν κατέστη δυνατόν να διαπιστωθεί εάν η δημοσιογράφος έχασε τη ζωή της από ισραηλινά ή παλαιστινιακά πυρά και τονίσθηκε ότι το ζήτημα θα διαλευκανθεί δια της βαλλιστικής εξέτασης της σφαίρας, η οποία βρίσκεται στην κατοχή των παλαιστινιακών αρχών. Η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε χθες ότι η διεξαγωγή της έρευνας που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συλλέξει, η δημοσιογράφος έπεσε θύμα από πυρά των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ισραηλινού στρατού σε προάστιο της πόλης Τζιενίν στην βόρεια Δυτική Όχθη, έχασε τη ζωή του ισραηλινός στρατιώτης από πυρά ενόπλων Παλαιστινίων.

Μετά την είδηση του θανάτου της εμβληματικής Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του δικτύου Al Jazeera έχει αυξηθεί η συχνότητα των επεισοδίων βίας μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και του παλαιστινιακού πληθυσμού σε όλη την Δυτική Όχθη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Δειτε Επισης

Συνεδριάζει το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας υπό τον Νετανιάχου για την απάντηση στο Ιράν
Ο Νετανιάχου εξετάζει σχέδιο αποκλεισμού της βόρειας Λωρίδας από τρόφιμα και νερό
«Φύγετε τώρα» από τον Λίβανο, καλεί τους Αμερικανούς πολίτες η πρεσβεία των ΗΠΑ
Πυραυλικό μπαράζ σε 180 περιοχές του Ισραήλ, τρέχουν στα καταφύγια οι πολίτες (vids)
Συγκλονίζει μαρτυρία για την επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με drones-«Γλιστρούσαν από τα αίματα»
Μια Ολλανδέζα δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας-Υποδούλωσε δύο γυναίκες Γιαζίντι στη Συρία
Πατέρας στη Βρετανία δολοφόνησε τη 10χρονη κόρη του-«Την τιμώρησα με νόμιμο τρόπο και εκείνη πέθανε»
Μετακινεί το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Αδικαιολόγητη στοχοποίηση παιδιών»
Το Ισραήλ χτύπησε χριστιανικό οικισμό στον Βορρά-Για 18 νεκρούς κάνει λόγο ο Ερυθρός Σταυρός
Μπαράζ ρουκετών από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ-Ζημιές στην πόλη Καρμιέλ