BINTEO: Τρόμος στην Κίνα-Αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο και τυλίχθηκε στις φλόγες

Αεροσκάφος της κινεζικής εταιρείας Tibet Airlines βγήκε από διάδρομο αποπροσγειώσεων σήμερα το πρωί και έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τσονγκτσίνγκ.

Οι 113 επιβάτες και τα εννιά μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και είναι «ασφαλείς», σύμφωνα με τον αερομεταφορέα. Περίπου 40 άνθρωποι, που τραυματίστηκαν ελαφρά, διακομίστηκαν πάντως σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει εσωτερική πτήση από την Τσονγκτσίνγκ στη Νινγκτσί, στην αυτόνομη περιφέρεια του Θιβέτ (νοτιοδυτικά), όταν έγινε το ατύχημα, περί τις 08:19 (τοπική ώρα· 03:09 ώρα Ελλάδας).

Δείτε βίντεο με το φλεγόμενο αεροσκάφος

«Κατά τη διάρκεια της φάσης της απογείωσης, το πλήρωμα παρατήρησε μια ανωμαλία και διέκοψε τη διαδικασία. Το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο», ανέφερε η Tibet Airlines σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, προσθέτοντας ότι «το αεροσκάφος υπέστη ζημιά εξαιτίας πυρκαγιάς».

Βίντεο που μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV εικονίζει αεροσκάφος στον διάδρομο φλεγόμενο στη μια του πλευρά, καθώς πυκνή στήλη μαύρου καπνού υψώνεται στον ουρανό. Αρχικά, το τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει πως προορισμός της πτήσης ήταν η Λάσα, η πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Θιβέτ.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό ατύχημα στην Κίνα μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Η -ακόμη ανεξήγητη- συντριβή αεροσκάφους Boeing 737-800 την 21η Μαρτίου στην περιοχή της Γκουάνγκσι (νότια) στοίχισε τη ζωή στους 132 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό ήταν το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια στην Κίνα, όπου μολαταύτα το επίπεδο της ασφάλειας των πτήσεων θεωρείται γενικά πως είναι υψηλό.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Μετά τις αντιδράσεις αναθεωρούνται τα Νομοσχέδια για τις πολλαπλές συντάξεις
Τορπιλίζει το κλίμα πριν την πενταμερή ο Τατάρ-«Δεν θα σπαταληθεί χρόνος αναζήτησης λύσης στη βάση ομοσπονδίας»
Στην Γενεύη η Επικεφαλής για το Κυπριακό από την Ε.Ε. για την άτυπη συνάντηση-Μήνυμα ενότητας μετά το Εθνικό
Τεχνοκρατικός ο ρόλος της ΕΕ στη Γενεύη-«Ενεργός παρούσα» ζητά να είναι ο Γεραπετρίτης
Κατά της κατάργησης ελέγχου για αποπαγοποίησης θέσεων στο Δημόσιο ο ΔΗΣΥ
Δόθηκε στην κυκλοφορία η λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακα μετά από τροχαίο
Καταχωρήθηκε υπόθεση κατά 21χρονου που οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο
Απάντησε στα πυρά ΣΥΡΙΖΑ για κατεχόμενα ο Τσάφος-«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί τον πατριωτισμό μου»
Βλέπει ανθρώπινο χέρι πίσω από τις μαζικές πυρκαγιές η Πυροσβεστική-Σε ισχύ τα μέτρα επιτήρησης
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου για την άτυπη συνάντηση της Γενεύης-Αναφορές σε δύο κράτη