Οργή στην Παλαιστίνη κατά του Ισραήλ-Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τη δημοσιογράφο Σιρίν Ακλεχ

Ένα μεγάλο πλήθος κόσμου, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, αποχαιρέτησαν την Πέμπτη την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία σκοτώθηκε χθες από ισραηλινά πυρά στη Τζενίν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ δημοσιογράφο του Al Jazeera-Δέχθηκε σφαίρα από Ισραηλινούς στρατιώτες

Την τελετή, που έγινε στη Ραμάλα, παρακολούθησαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και πολίτες, όπως και ξένοι διπλωμάτες. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την παλαιστινιακή σημαία.

Η κηδεία της 51χρονης, που ήταν Χριστιανή Παλαιστίνια και είχε την αμερικανική υπηκοότητα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ, της πόλης στην οποία μεγάλωσε.

Η Ακλεχ, η οποία εργαζόταν στο Al Jazeera, σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, προκαλώντας οργή στους Παλαιστίνιους που ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου.

Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει απορρίψει τις εκκλήσεις για κοινή έρευνα με το Ισραήλ για τον θάνατο της δημοσιογράφου. Κατά την τελετή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θεώρησε τις «ισραηλινές αρχές κατοχής πλήρως υπεύθυνες για το θάνατό της». Πρόσθεσε ότι «οι ισραηλινές αρχές διέπραξαν αυτό το έγκλημα και δεν τις εμπιστευόμαστε» για την έρευνα ενώ δήλωσε ότι θέλει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το Al Jazeera, η Παλαιστινιακή Αρχή και οι αραβικές χώρες στον ΟΗΕ κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό για τον θάνατο. Από την πλευρά του το Ισραήλ, αρχικά μίλησε για παλαιστινιακές ευθύνες αλλά στη συνέχεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να προήλθε από τους στρατιώτες του.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες «καταδίκασαν κατηγορηματικά τον φόνο της αμερικανίδας δημοσιογράφου» και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί «διαφανής» έρευνα, κατά προτίμηση από κοινού από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους. Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυναν έκκληση για «ανεξάρτητη» έρευνα, όπως και η ομάδα των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί «διεθνής έρευνα» γι’ «αυτή την εγκληματική πράξη».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Η σκυτάλη στους ισχυρούς-Ποιοι ζητούν συνάντηση κορυφής Τραμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Νετανιάχου απειλεί σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη
Το World Press Photo αναστέλλει την αναγνώριση της φωτογραφίας «Το κορίτσι της ναπάλμ»
«Φιάσκο» οι συνομιλίες Ρωσίας με Ουκρανία στην Κωνσταντινούπολη-Οι απειλές και τα αιτήματα
Μακρόν μετά την επικοινωνία με Τραμπ-«Ο Πούτιν απορρίπτει την ειρήνη, συντονιζόμαστε με ΗΠΑ για ενιαία απάντηση»
Ρόλο στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας ζητά και πάλι ο Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Έντι Ράμα γονάτισε για να υποδεχθεί τη Μελόνι στην Αλβανία
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει το λιμάνι Σάλιφ στην Υεμένη
Έρευνα σε βάρος του Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για ανάρμοστη συμπεριφορά
Ο... τιμοκατάλογος Τραμπ-«Τόσα θα πληρώνετε για να κάνετε δουλειές με τις ΗΠΑ»