Με βροχές του μενού του καιρού-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής μέχρι και το Σάββατο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, σε περιοχές του εσωτερικού και στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά, λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά στα δυτικά και τα νότια παράλια, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.  

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ αργότερα θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Από το απόγευμα και μετά στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση-Σταθερά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος
Συνολικά 53 Κύπριοι έφυγαν από Ιράν και Ισραήλ-Πάνω από 3000 ταξιδιώτες στην Κύπρο λόγω εκτροπής
Εγκαινίασε πεζογέφυρα στον ποταμό Καρκώτη ο Βαφεάδης-«Αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων»
Προανήγγειλε νέα μοντέλα έξυπνων στάσεων λεωφορείων ο Βαφεάδης-Η εκτίμηση για το νέο σχέδιο ηλεκτροκίνησης
Έργα για επίλυση των προβλημάτων στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Πύργου-«Έχουν παγιδευτεί σκάφη μέσα»
Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία-Σε επιφυλακή οι αρχές για δασικές πυρκαγιές
Ξεκινούν κατασκευαστικές εργασίες στο πλαίσιο έργου ανάπλασης του πυρήνα Γεροσκήπου
Στα βαθιά ο διάλογος για το νέο σχέδιο αξιολόγησης-Περιμένουν κλήση από Μιχαηλίδου οι εκπαιδευτικοί
Ήρθε για να μείνει ο καύσωνας-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, δεν πέφτει κάτω από τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Αρνήθηκε να δει τον Αρχιεπίσκοπο ο Τυχικός-Καταγγέλλει καταπιεστική συμπεριφορά η συνήγορός του