Πότε αρχίζει η καταβολή επιδομάτων τέκνου και Μονογονεϊκής Οικογένειας

Την δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας του Διατάγματος της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου αναφορικά με την παροχή Επιδόματος Τέκνου και Μονογονεϊκής Οικογένειας για το 2022, ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, αναφέροντας παράλληλα ότι με βάση τις διατάξεις του Διατάγματος, όσοι είχαν καταστεί δικαιούχοι των συγκεκριμένων επιδομάτων για το έτος 2021, «δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2022 και η παροχή των επιδομάτων θα εξεταστεί αυτόματα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ)».

Η καταβολή των επιδομάτων για το 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, θα ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου 2022 ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταβολή σε μηνιαία βάση των επιδομάτων που συνεχίζουν να καταβάλλονται μηνιαίως σε δικαιούχους.

Σημειώνει ότι, σε περίπτωση που έχει προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στα στοιχεία που επηρεάζει το δικαίωμά τους σε επίδομα, οι αιτητές θα πρέπει να ενημερώσουν την ΥΔΕΠ με την υποβολή/ αποστολή του σχετικού Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων.

Περαιτέρω το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει ότι, όσοι έχουν καταστεί δικαιούχοι επιδόματος τέκνου για το 2021 και επιθυμούν να αιτηθούν την παροχή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας για το έτος 2022, το αίτημά τους δύναται να υποβληθεί μέσω του Εντύπου Αλλαγής Στοιχείων.

Αναφέρει επίσης ότι όσοι δεν είχαν υποβάλει αίτηση ή καταστεί δικαιούχοι επιδόματος τέκνου για το 2021, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για παροχή Επιδόματος Τέκνου ή Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας.

Προσθέτει ότι οι εν λόγω αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (ΑΡΙΑΔΝΗ), απ’ όπου οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν εύκολα και με ασφάλεια την αίτησή τους, μέσω οποιασδήποτε συσκευής με πρόσβαση στο διαδίκτυο, 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγγραφή στην ΑΡΙΑΔΝΗ και η ταυτοποίηση του προφίλ των πολιτών σε εξουσιοδοτημένα κέντρα ή μέσω i-banking, σημειώνει.

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει επίσης ότι, για σκοπούς εξέτασης της αίτησης, είναι υποχρεωτικό για τις οικογένειες που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση, να συμπληρωθεί και να αποσταλεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας το Έντυπο Εξουσιοδότησης σε πρωτότυπη και έντυπη μορφή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»
Μαιευτική φροντίδα στο σπίτι για τις δικαιούχους του ΓεΣΥ-Μια επαγγελματική «αγκαλιά» σε μητέρα και νεογνό
Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο