Αναζητούνται Χάκερς για την 5η συμμετοχή της Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security ChallengeCCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.  

Ο διαγωνισμός CCSC έχει στόχο τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Challenge - ECSC) και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14-25 χρονών. Συγκεκριμένα, αναζητούνται νέες και νέοι (με έτη γέννησης 1997-2008 συμπεριλαμβανομένων) μαθητές και μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες και ερευνητές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και hackers. Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος αρχάρια και ή αυτοδίδακτα άτομα καθώς θα υπάρχουν και εισαγωγικές ασκήσεις για άτομα χωρίς εμπειρία που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους σε διαγωνισμό τύπου CTF (Capture the Flag).

Οι διακριθέντες στον CCSC, μετά από κατάλληλη σχετική εκπαίδευση και προετοιμασία, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECSC ο οποίος θα διεξαχθεί 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αυστρία.

Την Κυπριακή ομάδα κυβερνοασφάλειας προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές από την κοινότητα CyberMouflons που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών.

Η διοργάνωση CCSC22 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Επιτρόπου Επικοινωνιών μέσω της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και της Αστυνομίας Κύπρου.

Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Adacom Cyber Security, η Deloitte, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, η Grant Thornton, η KPMG, η Odyssey Cybersecurity, η Oracle Academy, το Try Hack Me, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η Silensec και η XM.

Στα άτομα που θα λάβουν τις πρώτες θέσεις στη διοργάνωση θα δοθεί πρόσβαση σε πλατφόρμες εκπαίδευσης των οργανισμών Offensive Security, SCP Academy και Try Hack Me καθώς και τεχνολογικός εξοπλισμός από την εταιρεία Robo.com.cy. Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Περισσότερες  πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy ή στον κ. Τουμαζή Τουμαζή Λειτουργό Προγραμμάτων του CCS (τηλ. 22340541, και t.toumazi@ccs.org.cy). Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 14 Μαΐου. Ακολουθήστε μας και στα κοινωνικά δίκτυα σε Facebook (@CCSC.Cyprus), Twitter (@CCSC_Cyprus) και LinkedIn.

Δειτε Επισης

Νέα Παγωτά PAPAFiLiPOU Protein: Μαζί σου και στην προπόνηση!
Η ηλεκτρική διασύνδεση θα μειώσει τα τιμολόγια ρεύματος στην Κύπρο
Φιλανθρωπική εκδήλωση για συλλογή παιδικού ρουχισμού που θα αποσταλεί σε νοσοκομείο παιδιών στην Κούβα
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Σταδιακή Μεταστροφή του Πλαισίου Παροχής Υγειονομικής Περίθαλψης και επιστροφής εξόδων προς μοντέλα με βάση την αξία
Βελτίωση, εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων
Αναβαθμίζοντας τις Υπηρεσίες Υγείας του τόπου
Ανάπτυξη γενικών διασυνοριακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας στην Κύπρο
Οι σημαντικότερες καλύψεις της ταξιδιωτικής ασφάλισης
Η πλειοψηφία των Κυπρίων είναι ενημερωμένοι για τη σπατάλη τροφίμων