Αναζητούνται Χάκερς για την 5η συμμετοχή της Κύπρου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) και η Ομάδα Κυβερνοασφάλειας CyberMouflons προκηρύσσουν τον 5ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (Cyprus Cyber Security ChallengeCCSC) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.  

Ο διαγωνισμός CCSC έχει στόχο τη συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας (European Cyber Security Challenge - ECSC) και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 14-25 χρονών. Συγκεκριμένα, αναζητούνται νέες και νέοι (με έτη γέννησης 1997-2008 συμπεριλαμβανομένων) μαθητές και μαθήτριες μέσης εκπαίδευσης, φοιτητές και φοιτήτριες, επαγγελματίες και ερευνητές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και hackers. Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό ενθαρρύνονται να λάβουν μέρος αρχάρια και ή αυτοδίδακτα άτομα καθώς θα υπάρχουν και εισαγωγικές ασκήσεις για άτομα χωρίς εμπειρία που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις γνώσεις και δεξιότητες τους σε διαγωνισμό τύπου CTF (Capture the Flag).

Οι διακριθέντες στον CCSC, μετά από κατάλληλη σχετική εκπαίδευση και προετοιμασία, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό ECSC ο οποίος θα διεξαχθεί 13-16 Σεπτεμβρίου 2022 στην Αυστρία.

Την Κυπριακή ομάδα κυβερνοασφάλειας προετοιμάζουν μέντορες-εθελοντές από την κοινότητα CyberMouflons που μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη θεματοθέτηση του διαγωνισμού, την επιλογή των υποψηφίων και εκπαίδευση των νικητών.

Η διοργάνωση CCSC22 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Επιτρόπου Επικοινωνιών μέσω της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και της Αστυνομίας Κύπρου.

Χορηγοί του διαγωνισμού είναι η Adacom Cyber Security, η Deloitte, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, η Grant Thornton, η KPMG, η Odyssey Cybersecurity, η Oracle Academy, το Try Hack Me, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η Silensec και η XM.

Στα άτομα που θα λάβουν τις πρώτες θέσεις στη διοργάνωση θα δοθεί πρόσβαση σε πλατφόρμες εκπαίδευσης των οργανισμών Offensive Security, SCP Academy και Try Hack Me καθώς και τεχνολογικός εξοπλισμός από την εταιρεία Robo.com.cy. Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Περισσότερες  πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy ή στον κ. Τουμαζή Τουμαζή Λειτουργό Προγραμμάτων του CCS (τηλ. 22340541, και t.toumazi@ccs.org.cy). Οι εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 14 Μαΐου. Ακολουθήστε μας και στα κοινωνικά δίκτυα σε Facebook (@CCSC.Cyprus), Twitter (@CCSC_Cyprus) και LinkedIn.

Δειτε Επισης

Zero Waste HoReCa: Η Coca-Cola στην Κύπρο στηρίζει τις επιχειρήσεις καφεστίασης και φιλοξενίας.
Άγγελος Πέτρου: Από τον δρόμο στη σκηνή, από το όραμα στην πράξη
Foody Pro: Ακόμα περισσότερα αγαπημένα σου καταστήματα διαθέσιμα με αποκλειστικά προνόμια
Ακτινολογικό Τμήμα El Greco: Καθημερινά στην υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας
Άντρη Χριστοφόρου: Μια γυναίκα, τρεις Ολυμπιάδες και αμέτρητα χιλιόμετρα αποφασιστικότητας
DEMOGEN FRANCE SAS: Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
O ρόλος της παρηγορητικής φροντίδας στο τέλος της ζωής
Η επιχειρηματικότητα που δεν γνωρίζει σύνορα
Μαρίνος Σωτηρίου: Όταν η καινοτομία χτυπά στην καρδιά της ιατρικής
Το ταξίδι μιας ιδέας που έγινε παγκόσμιο εργαλείο ενδυνάμωσης