Vegan red velvet cookies
06:07 - 06 Απριλίου 2022
Μπισκότα με προσωπικότητα. Συνταγή από: Μαρία Μάτσα
ΥΛΙΚΑ
- 180 γρ. ζάχαρη
- 170 γρ. παντζάρι (βρασμένο)
- 150 γρ. coconut oil (στερεό)
- 5 γρ. μηλόξιδο
- 8 γρ. βανίλια
- 1 /4 κ.γλ. αλάτι
- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 130 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 25 γρ. κακάο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη (για επικάλυψη)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- 2 ταψιά
- Αντικολλητικό χαρτί
- Αεροστεγές δοχείο
- μπολ
- πλαστική μεμβράνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε τη ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 170 γρ. παντζάρι και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 150 γρ. coconut oil και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 4
Προσθέστε την ζάχαρη που είχατε αφήσει στην άκρη, 5 γρ. μυλόξιδο, 8 γρ. βανίλια και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 1 /4 κουταλάκι αλάτι, 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 130 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως, 15 γρ. μπέικιν πάουντερ, 25 γρ. κακάο και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ.
Βήμα 7
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτοντας με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 8
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε δυο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 9
Σχηματίστε μικρές μπάλες ζύμης, στο μέγεθος ενός καρυδιού. Μεταφέρετε τα 150 γρ. ζάχαρης άχνης σε ένα ξέβαθο πιάτο, βουτήξτε τα μπισκότα μέσα και μεταφέρετε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει.
Βήμα 10
Ψήστε ένα ταψί,τη φορά, 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C). Αφήστε να κρυώσουν και αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.
Παραλλαγή
Στο βήμα 5 προσθέστε 30 γρ. τζίντζερ και μισό κουταλάκι κανέλα.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές