Διασώθηκε 78χρονος που εγκλωβίστηκε στο δάσος-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ηλικιωμένος 78 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά μετά από πτώση σε απόκρημνη περιοχή του Δάσους στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς, εντοπίστηκε και διασώθηκε. 

Σύμφωνα με τον βοηθό αστυνομικό διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου χθες στη 13:00 λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για τραυματισμένο πρόσωπο σε απόκρημνη περιοχή του Δάσους στην τοποθεσία Νεκροταφείου Αγίας Μαρίνας. Αμέσως, είπε ο κ. Ιωάννου, έσπευσαν στην σκηνή ασθενοφόρο και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΑΔΕ Πάφου. 

Πρόσθεσε ότι κατά την άφιξη στο μέρος και μετά από έρευνα σε απόκρημνη πλαγιά, εντοπίστηκε τραυματισμένος και ξαπλωμένος στο έδαφος συνταξιούχος 78 ετών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς την ίδια ημέρα γύρω στις 10:00 μετέβη στην συγκεκριμένη περιοχή με το όχημα του για περίπατο. Σε ένα σημείο, αφού απώλεσε τον προσανατολισμό του επιχείρησε να οδηγήσει εντός αντιπυρικής λωρίδας η οποία ήταν πολύ κατηφορική με αποτέλεσμα το όχημα του να μην είναι εφικτό να εξέλθει από το χώρο.

Ακολούθως αυτός φέρεται να ακινητοποίησε, όπως είπε, το όχημα του και επιχείρησε να διασχίσει το Δάσος με τα πόδια προς το χωριό Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς για να καλέσει βοήθεια. 

Σ’ ένα σημείο σε απόκρημνη πλαγιά γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος. Έφερε τραύμα στην περιοχή του προσώπου και κάποιες εκδορές στα χέρια. Με την βοήθεια πυροσβεστών, αστυνομικών και διασωστών, ο 78χρονος μεταφέρθηκε με φορείο σε σημείο που ήταν προσβάσιμο με το ασθενοφόρο και από το οποίο παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς και στην συνέχεια στο ΓΝ Πάφου για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της υγείας του, δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εβδομήντα συνολικά περιστατικά χρειάστηκαν περίθαλψη λόγω της πυρκαγιάς-Μεταφέρθηκαν 16 στο νοσοκομείο
Μετά το σάλο και τις σφοδρές επικρίσεις ανακαλεί το «ατυχές περιστατικό» ο Χαρτσιώτης για τα θύματα-«Ένα τραγικό γεγονός»
Επαναξιολογούν τα εξώδικα σε πολίτες που μετέβησαν στην φονική πυρκαγιά, πάνε στον εισαγγελέα για να αποφασίσει αν θα διαγραφούν
Ξεκινούν οι αιτήσεις για δηλώσεις ζημιών στις πληγείσες περιοχές από το Τμήμα Γεωργίας
Πωλούσε προϊόντα με ναρκωτικά στο υποστατικό της-Συνελήφθη 29χρονη (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που C-130 ρίχνει επιβραδυντικό υγρό στο Όμοδος
Έστειλαν σε εκδήλωση στην... Αυστραλία τον υπεύθυνο συντονιστή των πυρκαγιών, εν μέσω κρίσιμης αντιπυρικής περιόδου
Νεκρός σκύλος στη Λάρνακα, έφερε εγκαύματα στο σώμα του-Βρέθηκε κοντά σε καμένη ξηρή βλάστηση
Πάνω από 100 κούτες τσιγάρα κατασχέθηκαν σε υποστατικό στη Λάρνακα-Πρόστιμα σε δύο πρόσωπα
Συνεχίζεται το δράμα των πληγέντων-Τρίτη νύχτα σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας