Χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων για την πανδημία ζητά η ΔΗΠΑ

Την άρση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας ζητά η Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, ώστε να προστατευτεί η οικονομία και τα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, από τις  αρχές του 2020 η χώρα μας λειτουργεί υπό καθεστώς έκτακτων συνθηκών λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Εξηγώντας το σκεπτικό της, η παράταξη σημειώνει πως «αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα μέτρα που λήφθηκαν μέχρι σήμερα εκ του αποτελέσματος κρίνονται απολύτως αποδοτικά σε ότι αφορά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας Υγείας, σε όλα τα κύματα της πανδημίας, σε όλες τις μεταλλάξεις μέχρι σήμερα. Για αυτό και ως παράταξη έχουμε ως βασική Αρχή τις υποδείξεις της επιδημιολογικής ομάδας».

«Χωρίς να αποκλίνουμε ούτε τώρα από την πιο πάνω αρχή, θέτουμε στο δημόσιο διάλογο τον προβληματισμό μας κατά πόσο ήρθε η ώρα στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και χρονοδιαγράμματος για άρση των περιοριστικών μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα», προσθέτει, αναφέροντας τα δύο σημεία στα οποία βασίζεται ο προβληματισμός της:

- Στις καταγραφείσες πληγές στην κυπριακή Οικονομία από την έναρξη της πανδημίας -και τη λήψη των πιο πάνω απαραίτητων μέτρων στην αγορά-  οι οποίες είναι ήδη τεράστιες.

- Στην περαιτέρω επιδείνωση των επιπτώσεων αυτών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχει ήδη προκαλέσει τεράστια ακρίβεια στο κόστος ζωής.

«Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε την κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα την άρση ΟΛΩΝ των υποχρεωτικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, να επιτρέψει στην αγορά να επαναλειτουργήσει με όσες διαθέσιμες δυνατότητες έχουν απομείνει σε πολλούς κλάδους, και να εμπιστευθεί τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, όπως ήδη έπραξαν με τον έναν ή άλλο τρόπο χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Δειτε Επισης

Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων
Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»
Μαιευτική φροντίδα στο σπίτι για τις δικαιούχους του ΓεΣΥ-Μια επαγγελματική «αγκαλιά» σε μητέρα και νεογνό
Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης