Συζήτησαν και συμφώνησαν Χατζηπαντέλας και ΣΕΕ-Οι χαλαρώσεις που πάνε Υπουργικό

Νέες χαλαρώσεις συζήτησαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, με όλα να δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές εισηγήσεις να οδηγούνται ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλειδώνουν νέες χαλαρώσεις-Καταργείται η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του Υπουργικού θα τεθούν η κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η μείωση των rapid test που διενεργούνται καθημερινά καθώς και η κατάργηση του safepass σε συγκεκριμένους χώρους, όπως τράπεζες και τμήματα του δημόσιου και ευρύτερου κρατικού τομέα που εξυπηρετούν κοινό, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.ά.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού θα συζητηθεί η αυτόματη αποδέσμευση κρουσμάτων την 7η ημέρα χωρίς rapid test, η μείωση του περιορισμού επαφών από 7 σε 5 ημέρες και η διενέργεια test to stay πέντε ημέρες αντί επτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεργασία θα αφεθεί στην κρίση του κάθε εργοδότη αν προκύπτει η ανάγκη εφαρμογής του θεσμού.

Άλλη μια εισήγηση των επιστημόνων που αναμένεται να πάει στο Υπουργικό προς έγκριση είναι η απαίτηση safe pass σε χώρους άνω των 200 τ.μ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αξιολόγηση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα σημεία για test to Stay που θα λειτουργήσουν την Πέμπτη

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Εκατό χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Χάγη κατά του πολέμου στη Γάζα
Επί γης κόλαση η Γάζα-Εκατοντάδες άμαχοι νεκροί, χωρίς νερό και τρόφιμα οι κάτοικοι, νέα μεγάλη επίθεση από το Ισραήλ
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Σε προκαταρκτική «δίκη» ο Τυχικός για την συμπεριφορά του, εξηγήσεις ενώπιον της Ιεράς Συνόδου-«Καταγγελίες από παντού»
Προσπάθειες να επιστραφεί η παραλία Lady’s Mile στο κοινό-Καθησυχάζει η υφυπουργός Ναυτιλίας
Ενθρονίστηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ'-Πάνω από 250.000 πιστοί στο Βατικανό, ποιοι έδωσαν το «παρών» στην τελετή