Τρομακτική πρόβλεψη Ζελένσκι-«Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες στη Μαριούπολη»

Η Ρωσία μπλοκάρει την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη για να κρύψει τα «χιλιάδες» θύματα σε αυτήν την πολιορκημένη πόλη, όπου συνεχίζονται οι επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί, κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Πιστεύω ότι ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους δεν μπορούμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη είναι ότι, εφόσον οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχουν ‘καθαρίσει’ τα πάντα, φοβούνται ότι ο κόσμος θα δει τι συμβαίνει εκεί», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Habertürk. Η συνέντευξη δόθηκε στη δημοσιότητα από την ουκρανική προεδρία.

«Δεν πρόκειται για δεκάδες αλλά για χιλιάδες σκοτωμένους και χιλιάδες τραυματίες», συνέχισε. «Ξέρουμε πόσοι (Ουκρανοί) στρατιώτες σκοτώθηκαν εκεί και πόσοι τραυματίστηκαν, αλλά δεν ξέρουμε πόσοι πολίτες», πρόσθεσε.

«Αλλά σε κάθε περίπτωση (οι Ρώσοι) δεν θα μπορούν να τα κρύψουν όλα (…) Ένας τόσο μεγάλος αριθμός είναι αδύνατον να τον αποσιωπήσεις. Και πιστεύω ότι θα το δούμε όλοι όταν θα μπορέσουμε να μπούμε» στη Μαριούπολη, συνέχισε.

«Στην Μπούκα για παράδειγμα, προσπάθησαν να το κάνουν, έκαψαν πολλούς ανθρώπους σε αυτήν την περιοχή: στην Μπούκα, το Ιρπίν, το Χοστομέλ. Έκαψαν οικογένειες. Χθες βρήκαμε άλλη μια οικογένεια: τον πατέρα, τη μητέρα τα δύο παιδιά. Μικρά παιδιά. Για αυτό λέω: είναι Ναζί», επέμεινε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να συνεχιστούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία, ο Ζελένσκι είπε ότι οι διαπραγματεύσεις «θα πρέπει να γίνουν».

«Δεν έχουμε και μεγάλη όρεξη να διαπραγματευτούμε με τη Ρωσία έπειτα από όσα είδαμε, καμία όρεξη, πρέπει να σας το πω, επειδή καταλαβαίνουμε με τι έχουμε να κάνουμε», πρόσθεσε. Όμως «πρέπει να βρούμε έστω και τη μικρότερη πιθανότητα να διαπραγματευτούμε» γιατί «πιστεύω ότι είναι δύσκολο να σταματήσουμε αλλιώς τον πόλεμο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατεπείγουσα σύσκεψη υπό τον Νετανιάχου για το χτύπημα κατά του Ιράν
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ
H Wizz Air αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς Τελ Αβίβ μέχρι 14 Ιανουαρίου
Νεκρή σε όχθη λίμνης στην ανατολική Τουρκία εντοπίστηκε μια 18χρονη φοιτήτρια
«Βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι»-Συγκλονιστικά στοιχεία στη δίκη για τη δολοφονία της 10χρονης Σάρα
Εμβόλια αδυνατίσματος για τους παχύσαρκους ανέργους εξετάζει το Λονδίνο
«Έχετε 30 μέρες διορία»-Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβόλησε 33χρονη μπασκετμπολίστρια που του επιτέθηκε με μαχαίρι στις ΗΠΑ
Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον προαστίου του Τελ Αβίβ και κατέρριψε drone
Τουλάχιστον 40 νεκροί μετά από νέα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα-Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Τζαμπάλια