Στη φυλακή η Πισπιρίγκου, ξεκίνησε η έρευνα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Η μητέρα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση μετά τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έπειτα από σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνη για τη διάπραξη νέων αδικημάτων και πρέπει να κρατηθεί προσωρινά.  

Η ίδια αρνείται ότι είναι υπαίτια της δολοφονίας του 9χρονου παιδιού και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίζεται πως ο θάνατός του οφείλεται πιθανότατα σε ιατρικό λάθος, επιρρίπτοντας ευθύνη για τη θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στους γιατρούς που έκαναν ανάνηψη στο παιδί το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022, οπότε και κατέληξε.

Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Την ίδια ώρα αναμένονται νέες εξελίξεις, μετά την έρευνα με τη μορφή κατεπείγοντος που ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 και της 6 μηνών Ίριδας το 2021.

Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί αναμένεται να ζητήσουν συγκεκριμένες ενέργειες από τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έτσι ώστε να αναζητηθούν εκείνα τα στοιχεία που θα μπορέσουν να τεκμηριώσουν εγκληματική ενέργεια -αν και εφόσον υπάρχει-.

Θα κληθούν ουσιαστικά να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα -αν πρόκειται για δολοφονίες- με τι τρόπο πραγματοποιήθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις τοξικολογικές τους εξετάσεις δεν προέκυψε να τους χορηγήθηκε κεταμίνη όπως στην Τζωρτζίνα.

Οι αξιωματικοί αναμένεται να κινηθούν με την ίδια τακτική που ερεύνησαν και τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Έτσι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος καταθέσεων γιατρών, νοσηλευτών αλλά και ιατροδικαστών.

Σημειώνεται πως βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών υπό τον κ. Καρακούκη που χειρίζεται την υπόθεση της μικρής Μαλένας, με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης να επισημαίνουν στο iefimerida ότι «το συμπέρασμα θα είναι σαφές».

Παράλληλα, και αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως «αφού ξεκλείδωσαν τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας , τότε είναι βέβαιο ότι θα διαλευκανθούν και οι άλλες δύο περιπτώσεις θανάτων».

Ποιοι μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών

Όσον αφορά τον Μάνο Δασκαλάκη, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο κάδρο των ερευνών των αστυνομικών, καθώς δεν έχουν κανένα στοιχείο σε βάρος του ούτε κίνητρο, ωστόσο πρόσωπο «κλειδί» θεωρείται η αδελφή της 33χρονης εν διαστάσει συζύγου του και κατηγορουμένης για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης του.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν, οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών, όσο και η δολοφονία της Τζωρτζίνας, έγιναν ενώ εκείνος ήταν απών.

Aποδοκίμασαν ξανά την Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό, θα κρατηθεί σε ειδικό κελί

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν από τις 9 σήμερα το πρωί η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Και πάλι είχε συγκεντρωθεί κόσμος που την αποδοκίμασε. «Ου να χαθείς να χάνεσαι», «ψόφα», ήταν μόνο μερικά από αυτά που ακούστηκαν να φωνάζουν σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Είχε βρει 10 προβληματικές ενέργειες των γιατρών»

Παράλληλα, για το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά της Πάτρας αλλά και για την Πισπιρίγκου, μίλησε ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA, προβαίνοντας σε νέες αποκαλύψεις.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή με την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, παρουσιάζει συνεχώς νέα δεδομένα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, τονίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ήταν ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε ποσότητα κεταμίνης και από εκείνη τη στιγμή ήρθαν εξελίξεις στην υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε αρχικά στη ΓΑΔΑ, στη συνέχεια κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, χθες προφυλακίστηκε μετά την πολύωρη απολογία της στον ανακριτή και έχει, πλέον, ανοίξει ο φάκελος για να ερευνηθούν και οι άλλοι δύο θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στρέφεται για άλλη μία φορά εναντίον των γιατρών. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι το έχει κάνει και στο νοσοκομείο «Ελπίς», όταν πέθανε η Μαλένα, στη συνέχεια στράφηκε κατά των γιατρών. Είπε ότι θα ερευνούσε μόνο αν η συγκεκριμένη ιατροδικαστκή εξέταση είναι γνήσια, δηλαδή τα περί ηπατικής ανεπάρκειας, όμως στη συνέχεια στράφηκε κατά των γιατρών. Είπε ότι οι γιατροί άργησαν να πάνε, άργησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ, δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα ασθενείας. Είχε βρει 10 προβληματικές ενέργειες των γιατρών. Το ίδιο είχε γίνει και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, το ίδιο είχε γίνει και με την Παιδιατρική Κλινική της Πάτρας, το ίδιο έχει γίνει με όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα που έχουν νοσηλευτεί τα δύο από τα τρία κορίτσια. Τώρα το κάνει πάλι, στρέφεται κατά των γιατρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

«Είναι μία τακτική αδιέξοδη»

 «Είναι μία τακτική νομίζω αδιέξοδη, που πάει δηλαδή να υποστηρίξει πως όλοι αυτοί οι γιατροί φταίνε κι εκείνη έχει δίκιο. Όλοι εκείνοι οι γιατροί που λένε ότι είναι παράδοξη η συμπεριφορά της, ότι από πού και ως πού ζητούσε να μάθει για τις κάμερες, ότι άργησε να τους ειδοποιήσει… ότι όλοι αυτοί οι 100 άνθρωποι έχουν άδικο κι έχει δίκιο εκείνη. Νομίζω της είχαν δοθεί συμβουλές να μην το κάνει, τώρα το κάνει και επιδεινώνει τη θέση της», συμπλήρωσε ο αστυνομικός συντάκτης.

«Νομίζω ότι αυτή η έρευνα έχει μπει σε μερικές βάσεις, δηλαδή είναι σαφές το κατηγορητήριο στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας με ακράδαντα στοιχεία. Δηλαδή αυτό που λέει τώρα, πότε έγινε η ανάνηψη… αυτό είναι κάτι παλαβό» πρόσθεσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος σχετικά με τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Είναι τελείως ασύμβατο να πιστεύει κάποιος ότι πηγαίνει μία ομάδα έμπειρων γιατρών να σώσουν ένα κοριτσάκι για το οποίο υπήρχαν υπόνοιες, και αντί να γίνει ανάνηψη εκείνοι να δίνουν αναισθητική ουσία (κεταμίνη). Δεν μιλάμε για ένα Κέντρο Υγείας, μιλάμε για το κεντρικότερο νοσοκομείο υποδοχής χιλιάδων παιδιών. Και καλά το Παίδων, και το Ωνάσειο; Και το Καραμανδάνειο στην Πάτρα; Και το Ελπίς; Οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε σχέση με αυτά που αναφέρει», είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε, επίσης, ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τον θάνατο των δύο άλλων κοριτσιών, ενώ εκτίμησε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει «πλήρης κάθαρση» της υπόθεσης.

Πιο αναλυτικά, ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή περιμένουμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις από τις έρευνες μας ότι τα πορίσματα των ιατροδικαστών θα είναι επιβαρυντικά, δηλαδή θα αποδώσουν τον θάνατο της Ίριδας και της Μαλένας σε εξωγενείς παράγοντες, πιθανότατα σε ασφυκτικό θάνατο. Θα δρομολογηθούν καινούριες εξελίξεις, θα γίνονται έρευνες, θα πάει η αστυνομία στο νοσοκομείο στο Ελπις να πάρουν καταθέσεις όπως πήραν από το Αγλαϊα Κυριακού για τις συνθήκες θανάτου».

«Θα έχουμε εξελίξεις και με τα δύο άλλα παιδιά. Θα μπουν όλα τα πράγματα, νομίζω στη θέση τους. Θα υπάρξουν νέα δεδομένα στις έρευνες. Ουσιαστικά νομίζω προς κατεύθυνση που λίγο πολύ γνωρίζουμε, χωρίς να σπεύσω να προκαταλάβω οτιδήποτε. Πιστεύω θα φτάσει σιγά – σιγά και μετά τη φυλάκιση της κυρίας σε μια κάθαρση και θα κατηφορίσει αυτή η υπόθεση. Νομίζω θα υπάρξει πλήρης κάθαρση της υπόθεσης, αυτή η εντολή έχει δοθεί και από το αρχηγείο της αστυνομίας, από το υπουργείο, από τον κ. Θεοδωρικάκο, τον κ. Οικονόμου, να φτάσει αυτή η υπόθεση μέχρι τέλους» είπε.

«Πρόκειται για μία υπόθεση πρωτοφανή»

Από την πλευρά του  μιλώντας στη «Μεγάλη Εικόνα», ο έμπειρος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή και τόνισε ότι πρόκειται για μια ιστορία που δεν έχει ξανασυναντήσει στην καριέρα του, ενώ κάλεσε για πιο ενδελεχή έρευνα που να εξιχνιάσει και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης και υπενθύμισε ότι η κατηγορούμενη παραμένει αθώα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.

Συγκεκριμένα είπε: “Παιδοκτονίες έχω καλύψει στα 41 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας αρκετές. Τέτοιο πράγμα όμως σαν αυτό που εξελίσσεται τώρα, αυτό το θρίλερ της Πάτρας, δεν έχω ξανασυναντήσει στα 41 χρόνια που υπηρετώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα.”

Ο έμπειρος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, χαρακτήρισε την υπόθεση πρωτοφανή και τόνισε ότι πρόκειται για μια ιστορία που δεν έχει ξανασυναντήσει στην καριέρα του, ενώ κάλεσε για πιο ενδελεχή έρευνα που να εξιχνιάσει και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της υπόθεσης και υπενθύμισε ότι η κατηγορούμενη παραμένει αθώα μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Συγκεκριμένα είπε: “Παιδοκτονίες έχω καλύψει στα 41 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας αρκετές. Τέτοιο πράγμα όμως σαν αυτό που εξελίσσεται τώρα, αυτό το θρίλερ της Πάτρας, δεν έχω ξανασυναντήσει στα 41 χρόνια που υπηρετώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα.”

Πηγή: iefimerida/in

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 31χρονος που κατηγορείται για δολοφονία ζώων στον Βόλο
Με υπομνήματα κατέθεσαν οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στην Ελλάδα
Απελευθερώθηκε αλλά δεν ασκεί τη δικηγορία-Παραδίδει την ταυτότητά του ο Απόστολος Λύτρας
Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την κακοποίηση του πεντάχρονου από συνομήλικούς του
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 12χρονο στη Χαλκιδική χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα
Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στην Κρήτη-Έγινε η παρένθετη μητέρα της κόρης της
ΒΙΝΤΕΟ: Δεύτερη νύχτα κόλασης στο Ξυλόκαστρο-Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη
Έντονη αναστάτωση στη Σητεία-Άντρας βγήκε από το σπίτι του και έριξε 12 άσκοπα μπαλωθιές
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο-Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα