LIVE: Εκατοντάδες νεκροί στη Μπούκα-Ισοπεδώθηκε το 90% της Μαριούπολης

Ασταμάτητα χτυπούν οι Ρώσοι την Οδησσό, όπως επίσης και άλλες, στρατηγικής σημασίας πόλεις, για να πετύχουν την κατάληψή τους, σαράντα και πλέον μέρες με τα την εισβολή τους στην Ουκρανία.    

Οι Ρώσοι, μετά τις οπισθοχωρήσεις σε κάποια σημεία, την προηγούμενη εβδομάδα, άρχισαν να χτυπούν εκ νέο μετά μανίας τις ουκρανικές πόλεις, οι οποίες αντιστέκονται μέχρι στιγμής στην προσπάθεια κατάληψης. 

Την ίδια ώρα, το διπλωματικό θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζεται, χωρίς αποτέλεσμα, παρότι διαφάνηκε να υπάρχει πρόοδος και να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. Κρίσιμη θεωρείται η συγκεκριμένη εβδομάδα που διανύουμε, καθότι αναμένεται να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα συμφωνήσουν να συναντηθούν, για πρώτη φορά μετά την εισβολή.

Πάντως, η ουκρανική πλευρά επιμένει, ότι οι κυρώσεις που λαμβάνονται σε βάρος της Ρωσίας είναι ανεπαρκείς, σύμφωνα με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα 

Ο κ. Κουλέμπα εξήγησε πως είδε το προσχέδιο του σχεδιαζόμενου πέμπτου γύρου των τιμωρητικών μέτρων της ΕΕ και πρόσθεσε πως «ως έχει, είναι ανεπαρκής αντίδραση στο ρωσικό έγκλημα, στη ρωσική επίθεση. Πρέπει να ενισχυθούν», πρόσθεσε σε βίντεο που μεταδόθηκε μέσω Twitter.

Αξίωσε η Ευρώπη να προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στον άνθρακα που εξάγει η Ρωσία, να κλείσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια στα ρωσικά πλοία και εμπορεύματα και να αποκλειστούν κι άλλες ρωσικές τράπεζες από το σύστημα διατραπεζικής επικοινωνίας SWIFT. Πρόσθεσε πως αναμένει να επιβληθούν τα ίδια μέτρα και από την G7.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «αδύνατον» να απομονωθεί η Ρωσία στον σύγχρονο κόσμο, παρότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο δυτικών κυρώσεων άνευ προηγουμένου εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν σταματούν να πολλαπλασιάζονται από την έναρξη αυτής που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

LIVE όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER 

Δειτε Επισης

Πάνω από 300 σελίδες το πόρισμα του εμπειρογνώμονα για τη Μονή Αββακούμ-«Βλασφημία το βιβλίο»
Απορρίπτει το 4+1 η Κυβέρνηση-Δεν θέλει τριμερή κοινωνικού χαρακτήρα αλλά ουσίας
Περιμένοντας την σκληρή απάντηση του Ισραήλ-Στο στόχαστρο μπορεί να βρεθεί η πετρελαιοχημική βιομηχανία
Νεκρός σε αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό ο γαμπρός του Νασράλα και ο γιος του
LIVE: Ισορροπία τρόμου μεταξύ Ιράν και Ισραήλ-Έξι νεκροί σε νέους βομβαρδισμούς στη Βηρυτό
Σε ρυθμούς τριμερούς μπήκε το Κυπριακό, ερώτημα η κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας
Ψηλός ο κίνδυνος για κατάρρευση του Λιβάνου-Οι φόβοι για ογκώδεις μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο
Ξανά ΕΣΤΙΑ σταθερότητας για την περιοχή η Κύπρος εν μέσω κλιμάκωσης
Ένα χρόνο μετά κι ακόμη δεν απάντησαν σε καταγγελία για παράνομο βρεφονηπιοκομικό οι ΥΚΕ
Διευκρινίσεις Γκουτέρες αφότου κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο από το Ισραήλ