Εισαγγελική έρευνα για Ίριδα και Μαλένα-Εντολή εκταφής της σπιτονοικοκυράς

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, αφού διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας, αλλά και εκταφή της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου. 

Σύμφωνα με ελλαδικά ΜΜΕ, στο «μικροσκόπιο» δυο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας που ήταν 3,5 ετών και πέθανε τον Ιούλιο του 2019 και της Ίριδας που ήταν μόλις 6 μηνών και έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2020.

Τα δυο παιδιά έφυγαν, δηλαδή, από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας - θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο. Οι δυο εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνάς τους αναμένεται να κάνουν φύλλο και φτερό τους ιατρικούς φακέλους των δυο παιδιών, όπως και να καλέσουν για κατάθεση τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις δυο υποθέσεις. Παράλληλα, θα διερευνήσουν όλες τις δυνατότητες από πλευράς ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δυο παιδιών ώστε να προχωρήσει άμεσα η έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του. Και αυτός εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα. Συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται για τα ευρήματα στη σορό της μικρής Ίριδας: "Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ' επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».

Τέλος όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας.

Εντολή εκταφής της σπιτονοικοκυράς

Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πατρών για εκταφή της σορού της 69χρονης σπιτονοικοκυράς από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

Σύμφωνα με το flamis.gr, εντολή δόθηκε πριν λίγο και πλέον θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος θα δώσει εντολή στον αρμόδιο ιερέα για να γίνει η εκταφή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και πιθανόν και ιατροδικαστή.

Η Εισαγγελία Πατρών εξετάζει εδώ και μέρες τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «τα ξαδέλφια της μακαρίτισσας δεν είχαν πληροφορηθεί για τον θάνατο της. Δεν ξέρω αν η οικογένεια Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη “είχε την καλοσύνη” να τους ενημερώσει. Δεν είχαν και πολλές επαφές βέβαια. Ο μοναδικός που την επισκεπτόταν την Ευγενία ήταν ένας γείτονας, στον οποίο είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβόταν πως θα της κάνουν κακό και δεν ήθελε να παίρνει από αυτούς ούτε ένα πιάτο φαγητό».

Εδώ κα λίγες ημέρες, παραμένει μυστήριο και ο τάφος της 69χρονης γυναίκας καθώς η ίδια εν ζωή δήλωνε άθεη και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μάνος Δασκαλάκης είχε προχωρήσει στις διαδικασίες της αποτέφρωσης της σωρού της γυναίκας.

Ωστόσο στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών υπάρχει ένα πρόχειρο μνήμα όπου στο σταυρό αναγράφεται το όνομα της ενώ έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία ενός άγνωστου άνδρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η ηλικιωμένη γυναίκα απεβίωσε εν μέσω νοσηλείας σε σοβαρή κατάσταση, έλαβε πιστοποιητικό θανάτου με παθήσεις γυναικολογικών οργάνων.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 31χρονος που κατηγορείται για δολοφονία ζώων στον Βόλο
Με υπομνήματα κατέθεσαν οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στην Ελλάδα
Απελευθερώθηκε αλλά δεν ασκεί τη δικηγορία-Παραδίδει την ταυτότητά του ο Απόστολος Λύτρας
Στις 12 Νοεμβρίου η δίκη για την κακοποίηση του πεντάχρονου από συνομήλικούς του
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 12χρονο στη Χαλκιδική χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και το σώμα
Γιαγιά γέννησε το εγγόνι της στην Κρήτη-Έγινε η παρένθετη μητέρα της κόρης της
ΒΙΝΤΕΟ: Δεύτερη νύχτα κόλασης στο Ξυλόκαστρο-Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η μάχη
Έντονη αναστάτωση στη Σητεία-Άντρας βγήκε από το σπίτι του και έριξε 12 άσκοπα μπαλωθιές
Τραγωδία από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο-Βρέθηκαν δύο απανθρακωμένες σοροί
Εκτός ελέγχου φωτιά στην Ελλάδα-Το πύρινο μέτωπο φτάνει τα 10 χιλιόμετρα