Fajitas
08:37 - 27 Απριλίου 2022
Έθνικ απόλαυση! Συνταγή από: Aγγέλα Βενιζέλου
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
- 5 εκ. 600 γρ. χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 5 εκ.
- 1100 γρ. νερό
- 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 φακελάκια σκόνη fajitas (70 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Μεταφέρετε στο βαθύ δίσκο του Varoma 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες 5 εκ. και στον ξέβαθο δίσκο 600 γρ. χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 5 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στην θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε το νερό από τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4, 2 σκελίδες σκόρδο, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6.
Βήμα 4
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές, που αφήσατε στην άκρη, τα υπόλοιπα 100 γρ. νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 6
Αφαιρέστε το χτυπητήρι, προσθέστε 2 φακελάκια σκόνη fajitas (70 γρ.), ανακατέψτε με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε ακόμα 5 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 7
Σερβίρετε με Μεξικάνικες πίτες και ρύζι.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές