Fajitas

Έθνικ απόλαυση! Συνταγή από: Aγγέλα Βενιζέλου

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες
  • 5 εκ. 600 γρ. χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 5 εκ.
  • 1100 γρ. νερό
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φακελάκια σκόνη fajitas (70 γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Μεταφέρετε στο βαθύ δίσκο του Varoma 600 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λωρίδες 5 εκ. και στον ξέβαθο δίσκο 600 γρ. χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες 5 εκ. και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 1000 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στην θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 20 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αδειάστε το νερό από τον κάδο. Βάλτε στον κάδο 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4, 2 σκελίδες σκόρδο, 40 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6.

Βήμα 4

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το χτυπητήρι, προσθέστε το κοτόπουλο και τις πιπεριές, που αφήσατε στην άκρη, τα υπόλοιπα 100 γρ. νερό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το χτυπητήρι, προσθέστε 2 φακελάκια σκόνη fajitas (70 γρ.), ανακατέψτε με τη σπάτουλα και μαγειρέψτε ακόμα 5 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 7

Σερβίρετε με Μεξικάνικες πίτες και ρύζι.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο