Σουφλέ με 3 τυριά και λούντζα
07:35 - 26 Απριλίου 2022
Δεν το χορταίνεις! Συνταγή από: Μαρία Χατζηγεωργίου
ΥΛΙΚΑ
μαργαρίνη για το βουτύρωμα
100 γρ. τυρί ένταμ, σε κομμάτια
100 γρ. τυρί έμενταλ, σε κομμάτια
50 γρ. χαλλούμι ή τυρί φέτα, σε κομμάτια 3 εκ.
6-8 φέτες λούντζα
4 μεγάλα αυγά
800 γρ. γάλα
30 γρ. αλεύρι
12-14 φέτες ψωμί για τοστ, χωρίς την κόρα
ρίγανη, αποξηραμένη, για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
αντικολλητικό ταψί 26 εκ.
μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C. Βουτυρώστε τη βάση και τα τοιχώματα στο αντικολλητικό ταψί 26 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. τυρί ένταμ, σε κομμάτια, 100 γρ. τυρί έμενταλ, σε κομμάτια, 50 γρ. χαλλούμι, σε κομμάτια 3 εκ. και αλέστε 4 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 3
Προσθέστε 8 φέτες λούντζα και αλέστε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 4 αυγά, 800 γρ. γάλα, 30 γρ. αλεύρι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Βουτυρώστε τις φέτες ψωμιού και τοποθετήστε 6 από αυτές στη βάση του σκεύους, ή όσες χρειάζονται για να καλυφθεί. Καλύψτε με το μείγμα τυριών, τις φέτες ψωμί και στη συνέχεια, τοποθετήστε από πάνω ακόμα 6 φέτες ψωμί. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών και περιχύστε με το μείγμα αυγών που αφήσατε στον κάδο.
Βήμα 6
Βάλτε στον κάδο τις κόρες ψωμιού που έχουν απομείνει, τη ρίγανη και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Γαρνίρετε ομοιόμορφα το σουφλέ.
Βήμα 7
Ψήστε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (190°C). Σερβίρετε αμέσως.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές