Νέο ρεκόρ θανάτων στη Σαγκάηαπό κορωνοϊό-Απειλή αυστηρού lockdown στο Πεκίνο

Η απειλή νέας έξαρσης του κορονοϊού πλανάται πάνω από την Κίνα καθώς υπάρχει ανησυχία πως το «μοντέλο» με το αυστηρό lockdown στη Σαγκάη θα εφαρμοστεί και στο Πεκίνο. Στην πρωτεύουσα από σήμερα επεκτείνεται η εκστρατεία μαζικών εξετάσεων με φόντο την αύξηση των κρουσμάτων.

Την ίδια στιγμή στη Σαγκάη που βρίσκεται υπό περιοριστικά μέτρα από την αρχή του μήνα, ανακοινώθηκε για τρίτη διαδοχική ημέρα νέο ρεκόρ θανάτων με 52 ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους.

Στην οικονομική μητρόπολη της χώρας επιβεβαιώθηκαν κάπου 17.000 κρούσματα κορονοϊού, 1.661 με συμπτώματα και 15.319 ασυμπτωματικά με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται πως δεν έχουν επαρκείς προμήθειες σε τρόφιμα και ότι πολίτες που διαπιστώνεται πως μολύνθηκαν στέλνονται σε κέντρα απομόνωσης όπου όμως οι συνθήκες είναι ενίοτε άσχημες.

Φόβοι για lockdown στο Πεκίνο

Στο Πεκίνο, όπου έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα από την περασμένη εβδομάδα (33 σε 24 ώρες), οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους 12 συνοικιών από τις 16 να υποβληθούν αυτή την εβδομάδα σε τρία τεστ PCR (αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, ή μοριακά) ο καθένας τους.

Χθες Δευτέρα ήταν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη συνοικία Τσαογιάνγκ, την πολυπληθέστερη του Πεκίνου, όπου εδρεύουν πολυεθνικές, γραφεία, ξένες πρεσβείες, εμπορικά κέντρα, αυτοί που άρχισαν πρώτοι μοριακές εξετάσεις. Σήμερα, το μέτρο επεκτάθηκε σε ακόμη 11 συνοικίες.

Φοβούμενοι επανάληψη του σεναρίου της Σαγκάης, αρκετοί κάτοικοι της κινεζικής πρωτεύουσας έτρεξαν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν είδη πρώτης ανάγκης, ιδίως τρόφιμα, ή έκαναν παραγγελίες μέσω Διαδικτύου. Ως τώρα πάντως, στο Πεκίνο δεν παρατηρείται καμιά έλλειψη φρέσκων προϊόντων ή ειδών πρώτης ανάγκης.

Πηγή: reader.gr

Δειτε Επισης

Σέντρα στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για την βία στα γήπεδα-Επίκειται... στενό μαρκάρισμα σε Χαρτσιώτη
Ψάχνουν αντίδοτο για τις συνταγές φαρμάκων-Τρέχουν να καλύψουν τις στρεβλώσεις στη Νομοθεσία
Ζητά έρευνα για τις καταγγελίες περί pushback η Ύπατη Αρμοστεία-Συνεχίζεται η επιχείρηση για εντοπισμό αγνοουμένων
Πιο ευάλωτοι στην μηνιγγίτιδα βρέφοι και έφηβοι-Λιγότερο μεταδοτική η μορφή των περιστατικών στην Κύπρο
Η συντήρηση της κινητικότητας, η στάση Φιντάν και τα εμπόδια που αναμένεται να στήσει ο Τατάρ
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως και γρήγορα να επανεξοπλιστεί
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση του Τζόκερ
Οι IDF «εξουδετέρωσαν» τον κυβερνητικό επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την πυρκαγιά σε κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία-Αδερφές πήγαν μαζί στο κλαμπ και επέζησε η μία
Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος