Καλό πράμα
06:30 - 25 Απριλίου 2022
Αγαπημένο! Συνταγή από: Ελένη Λαζάρου
ΥΛΙΚΑ
- Σιρόπι
- 650 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. νερό
- 2 φέτες πορτοκάλι ,με τη φλούδα
- 1 ξυλάκι κανέλας
Καλό πράμα
- 200 γρ. (1 μέτριο) πορτοκάλι με τη φλούδα
- 170 γρ. ηλιανθέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
- 1/5 κ.γλ. μαστίχα αλεσμένη
- 5 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 500 γρ. σιμιγδάλι
- 3 κ.γλ. baking powder
- 20 ασπρισμένα αμύγδαλα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- πυρίμαχο σκεύος 34x23 εκ.
- κανάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σιρόπι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 650 γρ. ζάχαρη, 600 γρ. νερό, 2 φέτες πορτοκάλι, με την φλούδα, 1 ξυλάκι κανέλας και ρυθμίστε 20 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το σιρόπι σε μια κανάτα και αφήστε να κρυώσει. Καλό πράμα Βήμα 1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. πορτοκάλι, με τη φλούδα του, χωρίς κουκούτσια, κομμένο σε τέσσερα κομμάτια, και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 3
Προσθέστε 170 γρ. λάδι, 100 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας, 1/5 κουταλάκι μαστίχα, αλεσμένη, 5 αυγά και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 200 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Προσθέστε 500 γρ. σιμιγδάλι, 3 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/αντίστροφη μέτρηση/ταχύτητα 4.
Βήμα 6
Αδειάστε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος μεγέθους 34x23 εκ. και χαράξτε ώστε να χωριστεί το γλυκό σε 20 κομμάτια. Πάνω από κάθε κομμάτι διακοσμήστε με 1 ασπρισμένο αμύγδαλο.
Βήμα 7
Ψήστε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ροδοκόκκινο χρώμα.
Βήμα 8
Περιχύστε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό. Αφήστε να κρυώσει προτού το σερβίρετε.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές