Συνεχίζει τις επαφές το ΑΚΕΛ-Τον Ιούνιο οι τελικές αποφάσεις για Προεδρικές

Τον Ιούνιο, στο έκτακτο παγκύπριο συνέδριο του ΑΚΕΛ, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να ληφθούν οι αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο εκδήλωσης για το Πάσχα που διοργάνωσε η ΕΔΟΝ Δερύνειας, μπροστά από το Λαογραφικό Μουσείο Δερύνειας, ο κ. Στεφάνου είπε πως «έχουμε διαδικασίες τις οποίες θα συνεχίσουμε αμέσως μετά το Πάσχα. Πρώτα θα κάνουμε άλλες διαδικασίες, μετά θα γίνει η συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, θα πάμε και κάτω στα μέλη του κόμματος για να συζητήσουμε και θα επανέλθουμε ξανά πίσω στην Κεντρική Επιτροπή για να αξιολογήσουμε τη συζήτηση και τις απόψεις των κομματικών μελών».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τη διαδικασία που έχουμε στο κόμμα, θα πάρουμε τις οριστικές μας αποφάσεις σε ένα έκτακτο παγκύπριο συνέδριο που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Ιούνιο, όπου θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για να ξεκινήσουμε δουλειά για τις προεδρικές εκλογές».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα γίνουν συναντήσεις με άλλα πολιτικά κόμματα εκτός από το ΔΗΚΟ, ο κ. Στεφάνου είπε πως «ήδη τη Μεγάλη Εβδομάδα είχαμε κάνει συναντήσεις. Είπαμε κάποια πράγματα με τα κόμματα, θα δούμε ποια θα είναι η δική τους αντίδραση και ανταπόκριση», ανέφερε, και σημείωσε ότι «ασφαλώς θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή με αυτά τα κόμματα, παράλληλα όμως θα κάνουμε τις δικές μας διαδικασίες». 

Ερωτηθείς εάν θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση με το ΔΗΚΟ τώρα που μπαίνει στο προσκήνιο και το όνομα του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Στέφανος Στεφάνου απάντησε ότι «εμείς πάντοτε έχουμε τις πόρτες μας ανοικτές για συναντήσεις, αλλά την ίδια ώρα έχουμε και τις διαδικασίες μας, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τις ολοκληρώσουμε και να πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με επίκεντρο την αλλαγή διακυβέρνησης συνεχίζει το ΑΚΕΛ στην επόμενη μέρα

Δειτε Επισης

Το επικρατέστερο σενάριο για τη Γενεύη, το ερωτηματικό για παρουσία Φιντάν και η αναμονή για συμμετοχή Ε.Ε.
Άγριος καβγάς ζευγαριού σε live μετάδοση στο Tik Tok-Έσπαγαν πράγματα μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού
«Κακό τρίο» χαρακτηρίζουν Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ οι Τούρκοι-«Η συμμαχία του κακού πιάνει δουλειά»
Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο καπετάνιος του φορτηγού πλοίου για τη σύγκρουση στη Βόρεια Θάλασσα
Εξέφρασε στήριξη σε παιδιά με γενετικές παθήσεις ο υπουργός Υγείας
Τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών κα υφυπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Κατασχέθηκε ο σκύλος που επιτέθηκε σε γυναίκα στη Λεμεσό-Μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο
Πέπλο μυστηρίου για την εξαφάνιση εκπαιδευτικού στην Ελλάδα-Η παγίδα και το κύκλωμα κρυπτονομισμάτων