Βόμβες μολότοφ, πετροβολισμοί και κροτίδα σε όχημα-Ο απολογισμός του Μ. Σαββάτου

Την ώρα που σε όλους τους ναούς της Κύπρου ακουγόταν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, λίγα μέτρα από αυτούς αναβίωνε, για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, ένα άλλο έθιμο. Αυτό της λαμπρατζιάς. Μικροί και μεγάλοι μαζεύτηκαν για να θαυμάσουν την λαμπρατζιά, η οποία έκαιγε τον προδότη Ιούδα, όμως η νύχτα δεν μπορούσε να κυλήσει χωρίς παρατράγουδα, αφού σε διάφορα σημεία, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε εχθρικές προθέσεις από νεαρούς, όταν κλήθηκε για να κατασβέσει πυρκαγιές, ενώ την ίδια ώρα δεν έλειψαν και οι κακόβουλες ενέργειες. 

Μπορεί οι ιερείς και οι ψάλτες να έψαλλαν το Χριστός Ανέστη, ωστόσο αυτό δεν έγινε χωρίς μουσική υπόκρουση από τις… κροτίδες, οι οποίες δυστυχώς είχαν την τιμητική τους. Την ίδια ώρα, μόλις ακούστηκε το αναστάσιμο τροπάριο, στους ναούς άρχισαν να πετάνε βεγγαλικά, δείχνοντας έτσι τη χαρά της χριστιανοσύνης για την Ανάσταση του Κυρίου.

Σε εγρήγορση βρισκόταν κατά την διάρκεια της νύχτας τόσο η Αστυνομία, όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και σε διάφορες περιστάσεις κρίθηκε αναγκαία η παρέμβασή τους. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, γύρω στις 8.45μ.μ. ξέσπασε φωτιά σε όχημα, που βρισκόταν ακινητοποιημένο στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού κατέστρεψε ολοσχερώς το όχημα. Τα αίτια της φωτιάς αναμένεται να διαπιστωθούν από τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρωί σήμερα.

Συγκεκριμένα, στο Πέρα Χωριό Νήσου, λόγω των ανέμων, η πυρκαγιά από τη λαμπρατζιά επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες παρακείμενα δέντρα. Εξάλλου, γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα, κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στα Λατσιά, καθώς επεκτάθηκε η λαμπρατζιά σε παρακείμενα χόρτα. 

Ωστόσο, οι νεαροί που βρίσκονταν στο σημείο, στη θέα του πυροσβεστικού οχήματος άρχισαν να ρίχνουν αντικείμενα, αλλά και βόμβες μολότοφ προς το μέρος των πυροσβεστών, με αποτέλεσμα να παρέμβει και η Αστυνομία, ώστε να τους αποκρίνει από το σημείο. 

Εξάλλου, για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική βρέθηκε και στην Περιστερώνα Λευκωσίας, όπου οι κροτίδες έδιναν και έπαιρναν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς κάποιο σημαντικό περιστατικό.

 

Στο μεταξύ, ζημιές σημειώθηκαν και στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 8.20μ.μ., στη Λεμεσό, σημειώθηκε έκρηξη από την οποία προκλήθηκαν ζημιές στον ανεμοθώρακα αυτοκινήτου, ιδιοκτησία 51χρονου. Κατά τον πιο πάνω χρόνο το όχημα βρισκόταν σταθμευμένο σε δρόμο στα Κάτω Πολεμίδια. Από εξετάσεις στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση εργοστασιακής κροτίδας, η οποία τοποθετήθηκε στον ανεμοθώρακα του οχήματος.

Παράλληλα, μικρές εστίες φωτιάς εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία, σε ένα εκ των οποίων, στην προσπάθεια της Πυροσβεστικής να την κατασβέσει δέχθηκε πετροβολισμό από νεαρούς, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στον ανεμοθώρακα του πυροσβεστικού οχήματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα έξω από εκκλησία λίγο πριν το Χριστός Ανέστη

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο πριν το Χριστός Ανέστη, όχημα που βρισκόταν σταματημένο έξω από την εκκλησία στο χωριό Έμπα της Πάφου, τυλίχθηκε στις φλόγες, θέτοντας σε κινητοποίηση τις Αρχές. Εκ πρώτης όψεως, η πυρκαγιά αποδίδεται σε εμπρησμό.

Πάντως, σε αρκετές περιοχές, οι λαμπρατζιές έκαιγαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη νεολαία των χωριών να βρισκόταν γύρω τους και να γιορτάζει με σούβλες την ανάσταση του Χριστού.

 

Δειτε Επισης

Ανεξάρτητους ποινικούς κατήγορους ζητά από Εισαγγελέα η οικογένεια του Θανάση-Δείχνει τις νέες μαρτυρίες και τα ποινικά Σταυριανού
Δεύτερη απάτη με ψευδή εταιρεία κρυπτονομισμάτων-Στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες
Επιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες και τους λένε ότι κέρδισαν χρηματικό ποσό
Στην Γερμανία τον έψαχναν στην Κύπρο τον εντόπισαν-Καταζητείτο 33χρονος από τον Αύγουστο του 2021
Εντοπίστηκε πιστόλι και αριθμός φυσιγγίων σε τάφο στη Λεμεσό-Διερευνάται σύνδεση με εγκληματική ενέργεια
Οι φωτογραφίες με τους επενδυτές από το κινητό Τζιοβάννη και η πολιτογράφηση Γκορνόφσκι στην δίκη Al Jazeera
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Τέσσερα διεθνή εντάλματα κατά Τούρκων υπηκόων για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στο Λευκόνοικο
Συνεχίζει να κρατά το στόμα του κλειστό ο 52χρονος για τον φόνο Αργυρού-Παραμένουν στο κελί οι ύποπτοι