Οι λαμπρατζιές άναψαν φωτιές στην Πυροσβεστική-Διασώθηκε σκυλάκι από οικία που καιγόταν

Έτρεχε και δεν έφτανε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, αφού δέχθηκε πάνω από 150 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων οι πλείστες αφορούσαν τις λαμπρατζιές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η δύναμη το τελευταίο 24ωρο ανταποκρίθηκε συνολικά σε 167 περιστατικά, εκ των οποίων τα 158 αφορούσαν πυρκαγιές, τα επτά ειδικές εξυπηρετήσεις και δύο ήταν ψευδείς κλήσεις.

Όπως σημείωσε ο κ. Κεττής, οι πυρκαγιές κυρίως αφορούσαν τις διάφορες δραστηριότητες νεαρών και μη,εξ αφορμής του « εθίμου» της λαμπρατζιάς. Είχαν να κάνουν με καύσεις ξύλων και άχρηστων υλικών, καύσεις πλαστικών κάλαθων, καύσεις παλιών ελαστικών, παλιών οχημάτων κτλ.

Σε μία περίπτωση στο Ζακάκι Λεμεσού υπήρξε πυρκαγιά σε οικία από αναμμένο κερί με ζημιές σε εξοπλισμό και στη βαφή της οικίας. Διασώθηκε δε από τα μέλη μας 1 σκυλάκι.

Τα περιστατικά ανταπόκρισης σε πυρκαγιές κατανέμονται ως εξής: Λευκωσία-58, Λεμεσό- 28, Λάρνακα-43, Πάφος-13, Αμμόχωστος-8, ΕΜΑΚ-8.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χάος στα αεροδρόμια της βόρειας Ιταλίας-Επηρεάστηκαν πάνω από 300 πτήσεις
Τραμπ: Ο Νετανιάχου διαπραγματεύεται συμφωνία με τη Χαμάς για την επιστροφή των ομήρων από τη Γάζα
Νεαροί επιτέθηκαν σε ζεύγος τουριστών στην Πάφο-Αρχικά παρενόχλησαν την γυναίκα και στην συνέχεια τους έκλεψαν
Ακόμη 37 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα-Δύο παιδάκια σκοτώθηκαν έξω από το σπίτι του παππού τους
Μπένετ: Ο Νετανιάχου θα όφειλε να παραιτηθεί
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους του Ισραήλ για τους 49 ομήρους που κρατούνται ακόμη στη Γάζα
BINTEO: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου-Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Καμίνι η Κύπρος-Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία, σε ισχύ Κίτρινη Προειδοποίηση
Στον αστερισμό βομβιστών και εμπρηστών το κράτος-Ασταμάτητες επιθέσεις με μια Αστυνομία σε ρόλο θεατή
Τρέχουν οι εργασίες για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Το plan B για να καλυφθεί ενδεχόμενο κενό στην παροχή νερού