Σοκολατάκια με πορτοκάλι και φουντούκια

Ο τέλειος συνδυασμός Συντάγη από: chef Σάββας Μαππούρας

 

ΥΛΙΚΑ

Γέμιση

  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
  • 60 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα και 50 γρ. χυμό)

Επικάλυψη

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε
  • κομμάτια

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ορθογώνιο δοχείο (20x12 εκ.)
  • αντικολλητικό χαρτί
  • επιφάνεια κοπής
  • μπολ
  • πιρούνι
  • δίσκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση

Βήμα 1

Καλύψτε ένα ορθογώνιο δοχείο (20x12 εκ.) με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Αφαιρέστε τη μεζούρα και λιώστε 10 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 4

Προσθέστε 60 γρ. φουντούκια αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το πορτοκάλι, 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού και αναμείξτε 5 λεπτά/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Μεταφέρετε στο δοχείο που έχετε ετοιμάσει, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε στην κατάψυξη για 1 ώρα να πήξει. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. 5 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος, συνεχίστε με την επικάλυψη.

Επικάλυψη

Βήμα 1

Καλύψτε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Ενεργοποιήστε τη ζυγαριά, αφαιρέστε 100 γρ. σοκολάτα από τον κάδο και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, λιώστε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2. Εν τω μεταξύ, ξεφορμάρετε τη γέμιση σε επιφάνεια κοπής και κόψτε σε 36 ίσα κομμάτια.

Βήμα 4

Προσθέστε τα 100 γρ. αλεσμένη σοκολάτα, που έχετε αφήσει στην άκρη και λιώστε 5 λεπτά/50°C/ταχύτητα 2.

Βήμα 5

Μεταφέρετε σε ένα μπολ και βουτήξτε μέσα, ένα-ένα τα κομμάτια της γέμισης και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, τοποθετήστε πάνω στο δίσκο που έχετε ετοιμάσει.

Βήμα 6

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξουν, πριν σερβίρετε.

Συμβουλές

-Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φουντούκια με άλλο ξηρό καρπό.

-Εάν θέλετε, μπορείτε, όταν πήξει το μείγμα σοκολάτας με τα φουντούκια, να τα πλάσετε σε μικρές μπαλίτσες και μετά να τις περάσετε από τη μαύρη σοκολάτα.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι