Παρέλαβε το Άγιο Φως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος (pics)

Γύρω στις 7 το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, κατέφθασε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το Άγιο Φως. Το Άγιο Φως, συνόδευε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρέδωσε το εκ του Παναγίου Τάφου Άγιον Φως στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, ευχήθηκε καλή Ανάσταση και πλούσια την Χάριν της Αναστάσεως του Κυρίου, μεταφέροντας ταυτοχρόνως και τις αδελφικές ευχές και χαιρετισμούς τού Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φως-Πώς θα μεταφερθεί σε όλες τις εκκλησίες

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αφού ευχαρίστησε, ευχήθηκε με την σειρά του η αποψινή βραδιά να χαρίσει σε όλο τον κόσμο την ανεξάντλητη χαρά της νεκρεγέρσεως του Κυρίου μας.

Παρόντες κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός ήταν επίσης οι Επίσκοποι τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Έξαρχος τού Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Ιωάννης Ιωάννου και άλλοι πιστοί.

Το Άγιον Φως μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό, καθώς επίσης και στους υπόλοιπους ναούς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας για την τέλεση της αποψινής αναστάσιμης ακολουθίας.

  

  

  

Yπενθυμίζεται ότι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως έφθασε με ιδιωτική πτήση από τα Ιεροσόλυμα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, με την ευθύνη για τη μεταφορά και μετάδοσή του να έχει ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος. 

Τον συντονισμό και τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Κύπρο υποστηρίζει και συντονίζει το Σώμα Εθελοντών SupportCY της Τράπεζας Κύπρου.  Έτσι, το SupportCY μαζί με τους Ενωμένους Μοτοσικλετιστές Κύπρου (United Bikers), το ΕΤΕΑ και το Avgorou Bikers Club μετέφεραν το Άγιο Φως σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και η οργανωμένη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus Chapter 1999, σε συνεργασία με τη Vespa Lambretta Club of Cyprus, τους Lemesos Harley Riders και άλλες οργανώσεις μετέφεραν το Άγιο Φως σε αρκετά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό.

 

 

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Συντονισμός ομάδας Κυπριακού ενόψει Νέας Υόρκης-«Εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα»
Βίντεο από drone δείχνει την καταστροφή από τον τυφώνα Milton στη Φλόριντα-Συγκλονιστικές επιχειρήσεις διάσωσης