Κάλεσμα σε επανεξέταση της σχέση μας με τη γη από την Επίτροπο Περιβάλλοντος

Σε επανεξέταση της σχέσης με τη γη, καλεί η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου σε γραπτή δήλωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ενώ περιγράφει την κλιματική κρίση ως άλλη μια απειλή θανάτου.  

Η φετινή Μέρα της Γης συμπίπτει με τη Μεγάλη Παρασκευή των Ορθοδόξων Χριστιανών, τη Μέρα του Επιτάφιου Θρήνου που ραίνεται με ανοιξιάτικα άνθη και μύρα, προμηνύοντας την επιβολή του φωτός πάνω στο σκότος, προσδοκώντας τη ζωή, έναντι του θανάτου, αναφέρει η Επίτροπος.

Αυτή η πρόσκαιρη πλάνη, προσθέτει, «που έπεισε το κακό ότι μπορεί να κυριαρχήσει της ζωής και του καλού και της Ανάστασης, μάς δίνει ευκαιρία περισυλλογής, να μετρήσουμε τις πράξεις μας και να μετρηθούμε ξανά με πήχη το πραγματικό μας ανάστημα κι αυτό βάσει της σχέσης μας με τα φυσικά στοιχεία».

Αναφέρει ότι η κλιματική κρίση, ως άλλη μια απειλή θανάτου, μετρά τις αντοχές και την ικανότητα μας να επιβάλουμε το καλό, τον σεβασμό και τη συμμόρφωση στις φυσικές επιταγές.

«Να εστιάσουμε στην εγωιστική μας φύση έναντι της ανθρώπινης μας υπόστασης και στη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους» και «να εξετάσουμε τη σχέση μας με τη γη, με τα ζώα και τα φυτά και πώς όλο αυτό μετουσιώνεται σε καθημερινή πράξη και δραστηριότητα», προσθέτει.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων ότι η κλιματική κρίση «επιτάσσει την προσοχή μας στην υπευθυνότητα των πράξεων μας που οφείλουν να προστατέψουν την ανθρωπότητα και να την επαναφέρουν στις βασικές της αρχές και αξίες».

«Στη γη που δεν πρέπει να σφραγίζουμε άλλο, στον αέρα που πρέπει να καθαρίσουμε για να αναπνέουμε καλύτερα, στο νερό που οφείλουμε να εξαγνίσουμε για να δίνει ζωή και όχι προβλήματα», προσθέτει.

«Τότε μόνον θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Μέρα της Γης», καταλήγει η κ. Βασιλείου, η οποία εύχεται καλή Ανάσταση σε όλους και ευτυχισμένη Μέρα της Γης.

Δειτε Επισης

Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Εγκαινιάστηκε η μονάδα αιμοκάθαρσης στην Πάφο-Διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να είναι δίπλα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Το Βόρειο Σέλας ορατό από την Κύπρο- Καταγράφηκε από κάμερα
Παίρνει σάρκα και οστά η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου