Ζήτησε από τον Πούτιν κατάπαυση του πυρός το Πάσχα ο Σαρλ Μισέλ

Ο Σαρλ Μισέλ ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να πάει σε απευθείας συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο και κατάπαυση πυρός για το Ορθόδοξο Πάσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι θα έχει απευθείας συνομιλίες με τον Oυκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αν οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών αποφέρουν σαφή αποτελέσματα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Μισέλ ότι το Κίεβο δείχνει πως δεν είναι έτοιμο να αναζητήσει κοινώς αποδεκτές λύσεις και κατηγόρησε την ουκρανική πλευρά ότι είναι «απρόβλεπτη» στις διαπραγματεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναλαμβάνει ξανά χρέη διαμεσολαβητή ο Ερντογάν-Θα μιλήσει με Πούτιν και Ζελένσκι

Μίλησαν τηλεφωνικά Πούτιν και Μισέλ

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ο Μισέλ κάλεσε τον Πούτιν να έχει απευθείας συνομιλίες με τον Ζελένσκι και έκανε έκκληση για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως είπε ένας αξιωματούχος της ΕΕ.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία στις 11:00 ώρα Κύπρου, ο Μισέλ υπογράμμισε με «έντονο και ξεκάθαρο τρόπο» ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απαράδεκτος και ανέφερε με λεπτομέρειες το κόστος από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στην Ρωσία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Μισέλ αξίωσε επίσης εκεχειρία με αφορμή το Ορθόδοξο Πάσχα και ζήτησε να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι ώστε να μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια οι άμαχοι από πολιορκημένες πόλεις όπως η Μαριούπολη.

 

Η τηλεφωνική τους επικοινωνία ακολούθησε επίσκεψη του Μισέλ στην Ουκρανία την Τετάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας χερσαίας επίθεσης στη Γάζα
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από κατολίσθηση στη Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας
Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολόγησης στη Μογκαντίσου
Σε προκαταρκτική «δίκη» ο Τυχικός για την συμπεριφορά του, εξηγήσεις ενώπιον της Ιεράς Συνόδου-«Καταγγελίες από παντού»
Προσπάθειες να επιστραφεί η παραλία Lady’s Mile στο κοινό-Καθησυχάζει η υφυπουργός Ναυτιλίας