«Να αφήσουμε πίσω τα δύσκολα και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον»

Το Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, πίστη και αποφασιστικότητα, δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σε μήνυμά του προς τους απόδημους με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα και κάλεσε όλους να αφήσουν πίσω τα δύσκολα «και με αισιοδοξία ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τον λαό μας».

Στο μήνυμά του, είπε ότι σε όποιο μέρος του πλανήτη και εάν βρίσκονται οι απόδημοι, «θέλουμε να στείλουμε τις θερμότερες μας ευχές  για το Πάσχα, σε εσάς και στις οικογένειές σας. Ευχόμαστε το φως της Ανάστασης να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να δείξει τον δρόμο της αγάπης, του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας. Με υγεία και δύναμη να πορευτούμε για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο μέλλον».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι «δυστυχώς, η αδιαλλαξία της Τουρκίας περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες μας για μία δίκαιη και αποδεκτή λύση για την επανένωση της πατρίδας μας. Εμμένουμε στις απόψεις μας και συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημείωσε ότι «η ανθρωπότητα ζει και πάλι τη φρικαλεότητα ενός πολέμου» και εξέφρασε συμπαράσταση σ’ όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από τα δεινά του πολέμου αυτού, ενώ ευχήθηκε να επικρατήσει η ειρήνη και ασφάλεια για όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενος στους απόδημους, εξέφρασε την «εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη» του, για τη διαχρονική τους στήριξη και αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα. «Οι αγώνες που δίνετε για την Κύπρο μας, είναι τεράστιας σημασίας και να είστε σίγουροι πως πάντα θα είμαστε δίπλα σας, να σας στηρίζουμε σ΄όλες σας τις προσπάθειες», είπε.

Τέλος, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι «το Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, πίστη και αποφασιστικότητα. Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τον λαό μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η έκπληξη Φον ντερ Λάιεν στον ΠτΔ, οι θερμοί εναγκαλισμοί και το παραστράτημα Χριστοδουλίδη
Άδικη θεωρεί την ακύρωση εκλογής του ως κοινοτάρχη Άλασσας ο Σάββας Σάββα
Προκήρυξη διαγωνισμού για υπηρεσίες προσωρινής φιλοξενίας για επαναπατρισθέντες
Πότε αλλάξει η ώρα-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας
Παράταση υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση αγοράς σχολικών ειδών-Μέχρι πότε θα ισχύει
Ξεκίνησε ο εξορθολογισμός των κοινωνικών επιδομάτων-Επεξεργασία στοχευμένων μέτρων από το Υφυπουργείο
Έστειλαν υπόμνημα με εισηγήσεις στον ΠτΔ 13 οργανώσεις για ένα ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης
Λειτουργία στην κατεχόμενη Αγκαστίνα το Σάββατο
Κύριος στόχος του ΥΠΑΝ η δημιουργία ενός σύγχρονου και αναβαθμισμένου εκπαιδευτικού συστήματος
Συντονισμός ομάδας Κυπριακού ενόψει Νέας Υόρκης-«Εποικοδομητικό και γόνιμο πνεύμα»