Παράταση στον εφιάλτη στην Σανγκάη-Δεν χαλαρώνουν τα μέτρα, αυξάνονται τα κρούσματα

Την παράταση του σκληρού lockdown ανακοίνωσαν οι αρχές της Σανγκάης, διαψεύδοντας τις ελπίδες που είχαν καλλιεργήσει υγειονομικοί αξιωματούχοι για τη χαλάρωση των μέτρων.

Τα σκληρά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ ακόμη και σε περιοχές που κατάφεραν να εκμηδενίσουν τη μετάδοση της COVID-19, παρατείνοντας την αγωνία πολλών κατοίκων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο ατέλειωτος εφιάλτης του lockdown στη Σανγκάη φέρνει πείνα, οργή, και σκέψεις για μετανάστευση

Η απόφαση εληφθη μετά την απρόσμενη αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων εκτός των περιοχών καραντίνας.

Στόχος να μην δημιουργηθούν περιοχές «ελεύθερης μετακίνησης»

Σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, αξιωματούχος στην Τσονγκμίνγκ, μια νησιωτική περιοχή της Σανγκάης, δήλωσε ότι οι περισσότεροι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ, αν και έχουν καταγραφεί μηδενικά περιστατικά εκτός των περιοχών καραντίνας και το 90% των 640.000 κατοίκων περίπου επιτρέπεται, θεωρητικά, να βγουν από τα σπίτια τους.

«Για αυτούς που είναι σε περιοχές πρόληψης, πρέπει να συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι δεν θα γίνουν περιοχές “ελεύθερης μετακίνησης”», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης Τζανγκ Τζιτόνγκ, αναφερόμενος σε γειτονιές που πληρούν τα κριτήρια για να επιτρέπεται στους κατοίκους να κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους.

Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά για τους καταναλωτές, τα οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς έγκριση και μόνο ένα άτομο από κάθε νοικοκυριό επιτρέπεται να βγαίνει εκτός σπιτιού κάθε μέρα σε ορισμένα σημεία του Τσονγκμίνγκ, δήλωσε ο ίδιος.

Στο Τζινγκάν οι κάτοικοι δεν μπορούν να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα κατοικιών

Η κεντρική περιοχή του Τζινγκάν, όπου διαμένουν σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι και βρίσκονται κάποια από τα πιο εντυπωσιακά εμπορικά κέντρα της πόλης, ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σε κατοίκους να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα κατοικιών τους, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων συναθροίσεων.

Οι κάτοικοι, που νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πίστεψαν ότι η ζωή τους ίσως αρχίζει να ανακτά τους κανονικούς της ρυθμούς, εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι.

«Δεν έχω πλέον τη δύναμη να παραπονεθώ για τα μέτρα που αλλάζουν από τη μία ημέρα στην άλλη», έγραψε κάτοικος του Τζινγκάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Και αυτό δεν είναι καν ένα πρόβλημα που αξίζει να αναφερθεί, δεδομένων των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σανγκάη».

Διαπληκτισμός κατοίκου του Τζινγκάν με τοπικό αξιωματούχο

Στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε χθες βράδυ ένα βίντεο με τον έντονο διαπληκτισμό μιας κατοίκου του Τζινγκάν και τοπικού αξιωματούχου. Η κάτοικος ρωτούσε επανειλημμένως γιατί δεν μπορεί να βγει έξω ενώ ζει σε περιοχή όπου επιτρέπεται η έξοδος από την κατοικία, με τον αξιωματούχο να της δίνει συνεχώς την ίδια απάντηση: «Σας είπα, έχουμε προειδοποίηση». Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Η Σανγκάη κατέγραψε 15.861 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα κορωνοϊού, τοπικής μετάδοσης, χθες συγκριτικά με 16.407 μία ημέρα νωρίτερα. Τα κρούσματα με συμπτώματα ανήλθαν στα 2.634, από τα 2.494. Αξιοσημείωτο είναι ότι καταγράφηκαν 441 νέα κρούσματα έξω από τις περιοχές καραντίνας, από 390 μία ημέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις αρχές, 8 άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στη Σανγκάη λόγω της COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την τωρινή έξαρση να ανέρχεται σε 25 - όλοι τους τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βανς και Ζελένσκι συζήτησαν στη Ρώμη την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας χερσαίας επίθεσης στη Γάζα
Ιδιωτική ακρόαση με τον Πάπα είχε ο ΥΠΕΞ-Στο επίκεντρο ο ρόλος της Κύπρου μεταξύ πολιτισμών και θρησκειών
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε συμφωνία που θα περιελάμβανε το τέλος των επιχειρήσεων στη Γάζα-Τι όρο θέτει
Επανήλθε το ΑΚΕΛ και απαντά εκ νέου στον ΠτΔ-«Μικροπολιτική και συνεχής προεκλογική εκστρατεία για το 2028»
Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ιστιοφόρο που «καρφώθηκε» στη γέφυρα του Μπρούκλιν-«Ακούγαμε ουρλιαχτά»
Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από κατολίσθηση στη Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας
Τουλάχιστον 11 νεκροί από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε κέντρο στρατολόγησης στη Μογκαντίσου
Σε προκαταρκτική «δίκη» ο Τυχικός για την συμπεριφορά του, εξηγήσεις ενώπιον της Ιεράς Συνόδου-«Καταγγελίες από παντού»
Προσπάθειες να επιστραφεί η παραλία Lady’s Mile στο κοινό-Καθησυχάζει η υφυπουργός Ναυτιλίας