Cheesecake με ανανά και berry sauce
06:15 - 20 Απριλίου 2022
Δροσίζει τον ουρανίσκο Συνταγή από: Γιάννα Αργυρίδου
- 320 γρ. νερό
- 75 γρ. τζέλλι λεμόνι
- 70 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 300 γρ. κομπόστο ανανά (βλ. συμβουλή)
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- 300 γρ. ανάμεικτα μούρα
- 50 γρ. ζάχαρη
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- αντικολλητική κουμπωτή φόρμα (Ø 26 εκ.) με αποσπώμενη βάση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 320 γρ. νερό, 75 γρ. τζέλλι λεμόνι και ζεστάνετε 3 λεπτά/100°C/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 70 γρ. βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 250 γρ. μπισκότα digestive και θρυμματίστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 4
Απλώστε το μείγμα σε μια αντικολλητική, κουμπωτή φόρμα (Ø 26 εκ.). Πιέστε το μείγμα με ένα κουτάλι ή με τα χέρια για να σχηματίσετε μια συμπαγή βάση. Μεταφέρετε στο ψυγείο. Πλύνετε τον κάδο
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 400 γρ. τυρί κρέμα, 200 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Ενώ τα μαχαίρια δουλεύουν, ρίξτε από το άνοιγμα της μεζούρας το διαλυμένο τζέλλι, 300 γρ. ανανά και 1 φακελάκι ζελατίνη.
Βήμα 6
Καλύψτε τη βάση του cheesecake με το μείγμα και μεταφέρετε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Πλύνετε τον κάδο.
Βήμα 7
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ανάμεικτα μούρα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 8
Προσθέστε 50 γρ. ζάχαρη και ζεστάνετε 5 λεπτά/90°C/ταχύτητα 3.5.
Βήμα 9
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια γαρνίρετε το cheesecake. Μεταφέρετε πίσω στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν σερβίρετε.
Συμβουλή
Κρατήστε τον χυμό από τον ανανά κομπόστο για την εκτέλεση της συνταγής.
Παραλλαγή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι φρούτα θέλετε, όπως φράουλες ή φρούτα του δάσους
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές